VOR FI MULTE DE FACUT DE ACUM TOT MAI MULT

 

Liderii europeni din Parlamentul European, vor continua reformele in justitie si sa fie apararte drpturile omului, astfel incat evaluarile din cadrul MCV in ce priveste libertatea si independenta tuturor parchetelor si tribunalelor din Romania trebuie sa continua. Unii oficialii europeni au declarat ca s-au facut foarte multe progrese asupra statului de drept sa fie in cooperare cu statul romna, dar spre binele tarii respectiv e nevoie de mai multa capacitate juridica si ce priveste resursele financiare in domenii anticoruptiei si evaziunii fiscale.
„Salut declarația doamnei Paraskevi Michou, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunțat astăzi, la București, că MCV nu va fi ridicat anul acesta. Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, afirmă Monica Macovei, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Europarlamentarul susține, totodată, că „Guvernul controlat de condamnatul Dragnea și penalii din Parlament își doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiției și anticorupției să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană”.

„Încercările ministrului Iordache, specializat în lovituri date justiției și anticorupției, ca în „marțea neagră”, de a obține ridicarea MCV în această vară au același scop: politicienii corupți să blocheze anchetele DNA și procesele din instanță”, afirmă Macovei.

Ea îi amintește ministrului Justiției că „obiectivul de referință nr. 3 din MCV, pe care România trebuie să îl respecte, se referă la continuarea anchetelor profesioniste și imparțiale în cazuri de corupție la nivel înalt și asigurarea stabilității legislative și instituționale a cadrului anticorupție”.

„Așa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referință prevăzute în acesta. Or, la cum arată intențiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani. Românii vor dreptate, justiție eficientă și egală pentru toți, iar Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a și început să ne arate că dorințele sale sunt altele”, declară Monica Macovei.

MCV este un scut pentru justiție și anticorupție în fața asaltului început deja de Guvernul controlat de condamnatul Dragnea

Salut declarația doamnei Paraskevi Michou, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunțat astăzi, la București, că MCV nu va fi ridicat anul acesta. Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Guvernul controlat de condamnatul Dragnea și penalii din Parlament își doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiției și anticorupției să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană.

Încercările ministrului Iordache, specializat în lovituri date justiției și anticorupției ca în “marțea neagră”, de a obține ridicarea MCV în această vară au același scop: politicienii corupți să blocheze anchetele DNA și procesele din instanță.

Îi amintesc dlui Iordache că obiectivul de referință nr 3 din MCV, pe care România trebuie să îl respecte, se referă la continuarea anchetelor profesioniste și imparțiale în cazuri de corupție la nivel înalt și “asigurarea stabilității legislative și instituționale a cadrului anticorupție”.

Așa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referință prevăzute în acesta. Or, la cum arată intențiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani. Românii vor dreptate, justiție eficientă și egală pentru toți, iar Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a și început să ne arate că dorințele sale sunt altele.

PSD pregătește eliberarea politicienilor condamnați, imposibilitatea pedepsirii cu închisoare a celor aflați acum în anchetă sau în curs de judecată, sub deviza ”totul pentru a scăpa corupții”.

Și, ca să scape și de criticile Comisiei Europene, ministrul Iordache declară acum că MCV trebuie eliminat.

Florin Iordache, ajuns ministrul al Justiției după ce s-a specializat în lovituri blitz de tip ”marțea neagră” pentru a-i scăpa pe politicienii corupți și hoți de anchete, filmări, condamnări și, în general, de aplicarea Codului penal, promovează acum proiectul de lege privind amnistia și grațierea, pe care el personal “nu l-ar dori, dar este obligat să îl pună în dezbaterea publică”. O declarație de tipul obligă-mă să mănânc prăjitura râvnită. Cine îl obligă? Grupul de crimă organizată PSD cu anexa ALDE și aliatul UDMR? Prietenii și sponsorii politicienilor penali? Condamnatul Dragnea, în calitate de șef al ministrului penalilor? E bine să avem răspunsuri clare la aceste întrebări, pentru a ști cu exactitate, cu nume și prenume, cine sunt cei care vor îngropa anticorupția în România. (….)

Trebuie să avem voință și voce ca să schimbăm scenariul acesta, să boicotăm televiziunile mincinoase și pe cei care transmit zi de zi otravă ca să înșele, trebuie să ne mobilizăm, să spunem ferm ce vrem și ce nu vrem, să ne luăm riscuri, să fim demni și să nu ne oprim decât atunci când politicienii vor renunța să își apere penalii.

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!