UN VOT CAT UN OM

 

Eurodeputatul Cristian Preda sustine ca votul in avans sau votul electronic, este foarte util şi un pas mare spre democratizarea alegerilor electorale , in România, pentru a fi impotriva mitei electorale şi fraudarii alegerilor electorale, de catre un numar mare de partide politice persoanele, impotriva României pentru românii. In al  doilea rând, din punct de vedere politic, Romania are nevoie de milioane de românii la urne la votare, pentru a alege o noua clasa politică, care sa producă legii legislative si sa aducă un nou guvern care să fie la guvernarea tuturor oamenilor. 

„In discutiile despre reforma sistemului electoral de la noi, exista un subiect care nu a fost atins (aproape) niciodata, si anume posibilitatea de a vota in avans.E o optiune oferita de multe democratii europene: daca nu ai timp in ziua scrutinului, poti merge la urne inainte, intr-un interval bine stabilit si respectand securitatea votului.De pilda, la alegerile legislative din Finlanda, programate pentru maine, numarul electorilor care au votat deja, folosind formula votului in avans, este semnificativ: 32,3% din finlandezi au mers deja la urne in intervalul 8-14 aprilie. Datele complete pot fi gasite pe site-ul Ministerului Justitiei de la Helsinki, care gestioneaza procesul electoral”, potrivit  eurodeptatul Cristian PREDA.

Acesta sustine ca spera ca discutia din Romania „poate fi scoasa din zona improvizatiei si a locurilor comune neocomuniste”.

„Am convingerea ca putem avea un sistem electoral modern, care sa includa si votul electronic, si votul in avans, cu garantii mai mari pentru secretul optiunilor individuale decat in prezent”, mai noteaza eurodeputatul.

Votul prin corespondenta, praf in ochi pentru diaspora? Ce au facut politicienii pentru romanii de peste granita

In urma cu o luna, PNL a finalizat proiectul legii privind votul prin corespondenta. Votul prin corespondenta prevede trimiterea buletinului de vot cu un timbru autocolant care imita stampila cu „votat” din sectii, de catre un alegator din strainatate, prin posta. Documentul se trimite intr-un plic sigilat, dupa cum au prezentat liberalii joi intr-o conferinta de presa.

Un vot reprezintă un om, de asemenea, este nevoie deschiderea de numar mai mare de Sectiile de votare in Diaspora, la viitoarele alegeri electorale, pentru ca românii cu drept de vot, sa voteze la democratizarea tuturor ofertelor electorale si care sunt cele mai bune campanii electorale, sa fie la zona pentru a muncii pe scena politica cu politciienii care au garanţii politice, ca vor sa se angajeze la rezolvarea probelmelor economice si sociale, ale celor 22 de milioane de locuitorii ai României.
ZiarulViitor.ro
https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor