STIREA ZILEI

Curtea Constitutionala, a validat dreptate pentru toti romanii, azi, pe 26 iunie 2013, potrivt CCR care a dejucat tentativa PSD-PNL si PC, de a promova o Constitutie nedemocratica, dupa majoritatea lor de peste 70 la suta, la nivelul Parlamentului si cu votul a doar putin peste un milion de romani.

Decizia de azi, a Curtii Constitutionale consfinteste faptul ca USL nu
poate schimba legislatia referendumului cu mai putin de un an inainte de desfasurarea lui, asa cum a sustinut tot timpul si PDL. Scaderea pragului de validare a referendumului a facut parte din strategia USL de promovare, chiar in cursul acestui an, a unei Constitutii profund nedemocratice.

Partidele din opozitie protesteaza in continuare si au sustinut constant ca nu se pot schimba regulile in timpul jocului si ca USL trebuie sa accepte si sa respecte norme europene, precum recomandarile de buna practica democratica ale Comisiei de la Venetia. USL este alcatuita pe scena politica actuala, pentru modificarea Constitutiei a Romaniei, la nivelul lor si sa nu creze locuri de munca la cei peste 8 milioane de romanii care sunt in strada, in continuare din cauza lor.

Asa cum au protestat cel mai important partid din opozitie si remarcat prin corpul sesizarii depuse la CCR, modificarea cvorumului cu mai putin de un an inainte de organizarea unui referendum national,incalca Codul de bune practici adoptat de Comisia de la Venetia in martie 2007, care spune foarte clar: „Aspectele fundamentale in materia dreptului referendar nu trebuie sa poata fi modificate cel putin un an inainte de referendum, sau trebuie reglementate de Constitutie ori la un nivel superior legii ordinare”.

Cei peste 90 de parlamentari de centru-dreapta, vor continua toate demersurile demarate saptamana aceasta de constituire a unei “Coalitii pentru Constitutia Cetatenilor” care sa reuneasca toate fortele parlamentare, neparlamentare, politice sau apolitice pentru ca romanii sa fie informati asupra adevaratelor intentii ale USL ascunse in proiectul de revizuire a Constitutiei.

CCR va ramane un organ al statului roman, si va proteja drepturile fundamentale, ale romanilor, asa acum este prevazut in legea legilor, adica in Constitutia Romaniei, deoarece CCR, se afla sub presiune politica din partea acestor partide care administreaza tara si nu vor sa guverneze tara, asa cum au primit milioane de voturi la alegerile parlamentare de anul trecut.

ZiarulViitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro