SOMAJUL FOARTE MARE SI NU SE FACE NIMIC

 

Somajul este foarte periculos in Romania, statul nu poate face nimic pentru a schimba regurile jocului astfel incat piata muncii din Statul Roman, ramena de loc neperformant . In Ranul 2018, somajul de manifesta de mai multe gusturi politice si care cel mai rau gust este la cel cu fara plata ajutorului de somaj. Prin somajul din mai multe feluri au trecut peste 30 de milioane de romani, in 20 de ani, iar in anul 2017 pentru 2019, este cica 5 milioane de persoane. Guvernul PSD si care are un Program de guvernare de forma si nu produce nimic si nu ofera nimic si aduce lipsa de stabilitate economica si securitatea romanilor pe piata muncii. Actualizarea programelor de pregatirea profesionala este de forma si nu este ce are nevoie cresterea economica si cresterii nivelului de trai. Oferta muncii foarte saraca si tot cu venituri mici si conditiile de munca la peste 10 milioane de romani dupa cateva zile de munca este tot mai lipsite de locuri de munca care nu sunt de loc solicitate de nimeni.

Nu exista niciun Proiecte de lege pentru crearea de noi locuri de munca, pentru libertatea si mai multa diversitate pe piata muncii si este o problema grava din punctul de vedere al Guvernului Roman, de ce, pentru ca nu se implica de loc si nu aduce de loc reforme serioase si durabile. Carierea in munca si lipsa de fundamentarea locurilor de munca pentru astfel de perspective serioase, au pus in pericol peste 20 de milioane de romani, care din 200 de milioane au plecat si bine mersi, au slujbe bune platite si sigure. Sindicatele din Romania sunt lipsite de viziune s-au sunt lipsite de modernitate si ca dovada suplimentara a poluarii de cateva guverne in afacerile sau afacerilor se mutarea de la angajator la angajat a unor poveri fiscale in plus. Controlul este tot mai slab si pentru inca 20 de ani, deca se merge pe sistemul creat in anul 2017, si modificat in anul 2018. Lipsa de oferte de munca serioase si multe cererii de munca a pus in pericol milioane de familii. Nu este vorba ca somajul este mai mare de cat salariul minim pe tara si este de discutat ca sunt 30 la suta, din tinerii romani cu zero surse de venit si nu au de loc studii medii. Daca proeicte avem in vedere ca le creaza ONG-uri si ca organizatiilor si firme de recurtare sunt lipsite de viziune din cauza ca nu exista mai multe indemnizatii de somaj pentru cate locuri de munca ar trebui sa fie indexate pe piata muncii la suprafata. Munca la negru sub posturi si alte cuburi de evaziune fiscala, a distrus din temelie societatea romanesca, care nu mai are familia traditionala si prosperitate pe campul muncii.

 

Acum, ca este statul bunastarii sociale la guvernare si nu ofera nimic decat niste cladiri si cateva legi legislative, arata cat de slab este construit normele sociale iar cei care sunt cu fara locuri de munca si au lucrat la negru nu pot de loc avea dreptul la indemnizatii de somaj. Contrate de munca sunt mai multe incheitate la negru care sunt ilegale si nu aduce securitate la locul de munca pentru beneficiarii. Consultarea publica intre angajatorii si sindicatele care mai sunt pe ici pe cole, este total lipista de consultare publica in parteneritat cu toate partidele politice care azi sunt la guvernare sa nu faca de loc opozite publica intre cei care incala drepturile la munca legale si drepturile la salariul egal si contract de munca pentru dreptul la pensie.

Guvernul PSD/ALDE sa angajat ca produce cu firmele private peste 1 milion de locui de munca ca o fi noi vechi, asta spune ca rata somajului la negru si in zona tinerilor cu studii superioare produce efecte grave, care rata somajului este mai mult de 30 la suta, cu astfel de loc de munca de sub 1100 de ron, care nu este nici minim pe economie la peste 300 de ore grele de munca. Guvernul tot timpul a uitat de angajatorii sa creeze legi si acte legislative serioase, dar cand vine vremea alegerilor parlamentare arunca cu miliarde de pomeni electorale, care nu sunt nici cele de la Biserica. Problema efectelor perverse si problema veniturilor tot mai mici de la an la an, a transportat forta de munca in zona lipsei de meserii de viitor, meserii care sa produca alte meserii si care erau pentru modernizarea campul muncii din mediul rural. Se astepat ca inca in anul 2018, sa mai fuga din Romania creere performante din cauza lipsei de viziune si orizonturi si care vor produce inegalitaii si lipsa de egal la egal la plata serviciilor sociale intre angajat si angajator.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA, Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. Presa . si toate instrumentele din cadru mass-media trebuie sa serveasca pe guvernanti, Nu pentru sa guverneze pe guvernati???