SE VORBESTE DE GRATIEREA PENALILOR DIN PUTERI GUVERNAMENTALE

Nu este de loc nevoie de gratierea politicienilor penali cu dosare penale la acum la guvernare, de aceea este nevoie de un sistem politic de la zero. Se discuta in Parlament din ce in ce mai mult cum sa fie amnistie si gratierei sefului penalilor si care conduce tara. Desi au fost foarte multe proteste si care inca nu au ajuns sa fie luate de loc in considerare de actorii politici, partidele politice, parlamentare romane, se comport tot mai acut si lipsit de predictibilitate micro-macro politica la puteri.

Din punctul de vedere al politicii penale din partea sistemului judiciar din Romania, nu trebuie sa fie factorii politici in procesele penale, ca Romania este o tara dura si este de fapt faptele  considerate de unele numeroase tratate de aderare. Legile penale in schimbarea codurilor de procedura civila si fizica au fost inclinate sa cred ca despicarea unor extrase de persoane care au probleme grave cu lege si care acum se pare ca nu au nicio problema cu inventarea infractiunii.

Romania este o tara in Uniunea Europeana din 2007, care trebuie sa aiba o fapta penala, cu un grad intim de periculos acum si care vrea multe puteri sociale, si care se manifesta impotriva sistemului judiciar din Romania, care nici pe departe nu este unul cel mai bun din Uniunea Europeana. Nu pot sa nu vad cum avem un Guvern al poverilor fiscale, care cred in numai inventarea penalilor si noi taxe pe biruri de consum cultural, si are alte agenda politica la guvernare si nu este in conform cu programul de guvernare. Drepturile Omului prin organele judiciar si cu multe probleme lacune de lege, au fost ca o institutie publica trebuie sa munceasca mai mult de cat toate institutiile judiciare. De parca ne-am feri sa prevenim, nu faptele penale care sunt tot timpul puncte de repere la guvernare si se guverneaza tot mai intens si nimeni nu se sesiează. In Romania, mor peste 3000 de romani la fiecare an, din cauza greselilor unor functionari publici care nu raspunde pentru producerea mai ales de abuzuri in mod vadit la locul de munca.

 

Christine Lagarde,sefa FMI, a fost condamnata penal pentru neglijenta,dar Franta are un sistem penal flexibil, in care faptele pot fi sanctionate fara privare de libertate.O neglijenta in serviciu de tipul celei comise de Lagarde ar trimite un roman dupa gratii pentru cel putin 6 ani.

Ce incerc sa spun? Guvernul promisiunilor electorale si guverneaza doar pentru opinia publica care nu exista de loc? Este timpul unor schimbari politice sa croim o alta legislatie penale romaneasca, doar in masura in care noi scăpa de toate dosarele penale,. Juridicul este un domeniul mai greu de facut si decat oricare altul, pentru ca nimic nu se poate face in tara asta cu ajutorul respectarea demnitatii umane. Da , este nevoie de analiza si de discutarea multor legii proaste normative care sunt in afara Romaniei.

Este nevoie de consens politic si de reducerea incalcarilor drepturilor omului din penitenciarele romanesto. de reducerea numarului de penalii pe functii publice sa nu mai croieasca alte legii penale de utilitate publica. Nu cred ca e nevoie de gratierea, de amnistia mama penalilor, si de masuri care pot aduce rapid si salutare. Oricum, sistemul judiciar din Romania, nu este unul cel mai perfect si ca sunt multe abuzuri ale judecatorilor din cauza legilor foarte multe si proaste in materie al sistemului de drepturi si libertatii fundamentale.

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !