SALARII EGALE PENTRU FEMEI SI BARBATI PENTRU CAMPUL MUNCII

 

Un „indice”, care va măsura remunerarea egală cu cinci parametri, nu va fi pus în aplicare de guvern în martie 2019.Egalitatea de gen pentru piata fortei de muncii platite, nu este de loc in conformitate cu egalitatea de saanse si mai ales egalitatea de gen.

 

Grupa de guvernare actuala prin Guvernul PSD-ALDE, care au schimbat peste 70 de oameni politici sa fie la guvernare si trei guverne in numai doi ani, nu a descoperit in procesul guvernare si mai ales in Programul de Guvernare 2016-2020, egalitatea de gen si egalitatea de sanse in zona companiilor private din piata economica. Odata ce nu avem de loc un guvern pentru egalitatea de sasne si politici publice pentru dezvoltarea principiului egalitatii de sanse in contextul romanesc dupa 1918 si mai ales in anul 2019, Guvernul a descoperit marea privatizare a drepturilor omului. Despre egalitatea de gen in procesul de guvernare si atragerea de fondurilor europene pentru incluziunea sociala nu avem de loc politici publice pe agenda publica si nu au venit de loc banii europene pentru comunitaiilor cele mai saracie din mediul rural, fiind un protest politica sa guverneze pentru angajatii romani sa aiba cele mai mici venituri venituri. HG de Guvern ale Guvernelor socialiste din Romania si care defileaza acum a ajuns la lupte impotriva egalitatii de sanse si mai ales drepturilor omului pe piata muncii din Romania care nu are de loc consens cu angajatorii si sindicatele care ridica unele mari probleme foarte periculoase. Romania, in anul 2019, a pierdut milioane de de locuri de munca, ne fiind o tara dezvoltarea economica si atragerea investitiilor de miliarde de euro, pentru egalitatea de gen si mai ales sa fie salariile egale intre femei si barbati, astfel incat un lucrator de de sex masculin are un venit mai mare de peste 40 la suta, fata de un lucratoare de sex. Reducerea decalajelor de venituri intre barbati si femei, nu vine cu o reforma pentru lupta impotriva discriminarii pe piata muncii din Romania. Totodata, a fost prezentate ca Guvernarea PSD- prin Programul de Guvernare  care are cele mai grave probleme sociale fata de legea 202/2002 privind discriminarea pe criterii de venituri, rasa, saracie, coruptiei si mai ales nu se doreste sa respecte legea si toate tratatele de egalitatea de gen si statul de drept. Obiectivele Executivului sunt tot mai lipsite de calitate politica si mai ales sociala, astfel nu doreste ca sa elimine saracia extrema, de pe piata muncii.

In Romania, sunt sub 1000 de companii private, care au cel mult 1000 de angajatii ce nu au de loc venituri de loc decente, deoarece nu se asigura de loc egalitatea de sanse intre babatii si femei pentru aceasi munca depusa inuntr-o companie privata. Romanii de la Uniunea Europeana, veniturile populatiei active si apte de munca, a fost reduse tot mai in jos, fata de multe statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca reformele sociale si reforma muncii ce afla la moda de guvernare in graficul in cererea si oferta muncii. Este cea mai mare pentru Romania este o Rusinie si mai ales nu exista consens politica din partea tuturor partidelor politice, pentru cresterea veniturilor egale intre barbatii si femeii in contextul companiilor private.Exista violenta domestica la locul de munca si mai ales se produce o sclaviei masiva pentru venituri tot mai pe nimic, si o forta de munca activa ce lucreaza cu fara forme legale. Economia si cresterea economica , nu prevede de loc interventia statului roman, in a face ordinea publica si a oferi securitate si proiecte legislative calitative, si cantitative sociologi, pentru a avea in vedere asigurarea egalitatii de sanse si tratament egal pe piata fortie de munca ce este tot mai slaba calificata si nu exista programe bugetare din partea Guvernului de azi, sa implementeze reforme sociale de care sunt nevoie acum.Nu a fost luate de nicio entitate politica da isi dezvaluie valul de masuri pentru promvarea egalitatii de gen, si expertii pentru egalitatea de sanse, la mii de companii care nu au de loc legea sa fie la ei in firmele lor private. Inovare si creativitate pentru a verifica si a evalua masuri concrete pentru eliminare abuzurilor grave din partea angajatoriilor asupra angajatiilor, se bazeaza pe unele mici eforturi ce nu a fost de loc aduse la Guvernare si sa devina un concept de modernizarea viitoarelor locuri de munca. Statul Roman care nu are un guvern pentru milioane de romani, sa ia primele societatii care au locuri de munca decente, sa asigure o platforma de index cu toate firmele care ar respecta egalitatea de gen si mai ales sa fie amendate firmele care sunt tot timpul in afara Codului Muncii si ale tratate externe.Implementarea trebuie sa fie un joc economic, stabilirea proiectele de gen si egalitate trebuie sa fie cuprinse in plafonul bugetar in bugetele locale si institutiilor de specialitate, luand in considerare ca sunt foarte multe companii straine, ce produc miliarde de euro pentru fiecare an, si daca Romania beneficieaza de un euro pe luna din partea companiilor de orice gen economic. Sa se fie prevazute sanctiuni financiare din partea ANFA-ului, celor care nu respecta Codul Muncii si mai ales egalitatea de gen si egalitate de sanse pentru piata muncii din Romania, astfel incat sa fie asigurata dimensiunea egalitatii la niveluri egale intre lucratorii intr-o firma .

Rata somajului in randul tuturor romanilor cu drept de vot pentru anul 2018/2018, se ridica la peste 6 milioane de persoane civile, ce nu au de loc o sursa de venit sigura si statul roman, prin Guvernarea cu ideologiei sociala, sa vina cu masuri concrete pentru eliminarea din procesul de guvernare a tuturor formelor de sclaviei si saraciei extrema.

 

 

www.ziarulviitor.ro

 
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor