ROMANIA NU VREA DREPTURILOR OMULUI SI DUREAZĂ PANA IN AUGUST , ,POLITICIENII NU VOR ASTFEL DE DREPTURILE FUNDAMENTALE ”

România a cerut si a obtinut suspendarea aplicabilitatii Conventiei Europene a Drepturilor Omului, pe toata perioada starii de urgenta (care, mai mult ca sigur, nu va dura doar 30 de zile, ci mult mai mult, poate pana in august). Ai mai comis-o in acest sens diar Letonia. Nicio alta tara europeana aflata in stare de urgenta sau in carantina nu a mai facut asa ceva.
Acesta este unul dintre lucrurile fantastice care li se intampla tuturor romanilor. Poate cel mai rau.
Stiu, imensa majoritate a romanilor ignora sau dispretuiesc conceptul de drepturi si libertati cetatenesti.
De exemplu, lumea crede ca, daca sunt pusi in catuse hotii, coruptii, proxenetii, traficantii de droguri si spalatoriu de bani, mijlocul prin care se atinge acest scop nu conteaza – sunt foarte bine venite protocoalele justitiei cu serviciile secrete, conform carora serviciile secrete fac “dreptate” in locul judecatorilor, la fel cum sunt monitorizarea permanenta o omului de rand, interceptarea, filmarea, ascultarea, denunturile obtinute de la infractori sau detinuti etc. Nu conteaza nici faptul dovedit ca hotii, coruptii, pestii, spalatorii de bani, violatorii, ba chiar criminalii odiosi ca Gheorghe Dinca, nu prea sunt prinsi, iar daca sunt prinsi, din cand in cand, si aratati in catuse la tv, sunt scapati ulterior printre degete, pentru ca urmarirea penala este facuta prost, ca si cand ar fi vorba nu de mari specialisti din serviciile secrete sau din parchetele anti-mafia, ci de niste cioflingari.
Tot de exemplu, lumea crede ca, daca se inchide de buna voie sau fortat intr-o cutie confortabila a izolarii si a starii de urgenta, totul va reveni la normal in 30 de zile, desi nu stim cu exactitate ce se intampla daca, dupa iesirea din cutia de confort, mediul extern si comunitatea (turma, cum le place imunologilor sa ne boteze) vor fi fost imunizate. Nu stim nici macar care e rata de infectare in acest moment. Apropo, nici numarul de infectari nu mai este public, o serie de asociatii civice cerand cu insistenta autoritatilor sa redevina transparente in aceasta privinta (nota: nu imi incalc decizia de a nu mai scrie nimic despre pandemie; aici este vorba doar despre drepturi si libertati).

Luati, insa, art.2 din decretul de instituire a stariu de urgenta. Vedeti acolo ca vi se pot limita nu numai dreptul la libera curculatie si dreptul la informatii de interes public, ci si dreptul la viata intima si familiala si dreptul de proprietate privata, ba chiar si dreptul la munca (veti sta acasa fara sa fiti platiti sau veti fi obligati sa munciti in folosul comunitatii, fara posibilitatea de a va opune).

Iar acum, incercati un exercitiu de imaginatie : stati in casa de 30 de zile si perioada de stare de urgenta se prelungeste cu inca 30 de zile, ceea ce va va impiedica sa iesiti chiar si la slujba de Inviere; un vecin bine intentionat suna la 112 si spune ca va plimbati brambura in jurul blocului si tusiti si stranutati fara sa aveti masca pe figura; copiii si adultii sub 60 de ani sunt separati fizic de batrani, in apartamentul de 2-3 camere in care locuiti; se anunta de catre autoritati ca s-a descoperit un medicament/vaccin minune, despre care nu puteti sti nimic, ca n-aveti voie; bunurile de care dispuneti sunt propuse spre rechizitionare; sunteti chemat la concentrare, sa munciti in folosul comunitatii, de exemplu, la carat marfa pentru super-market, ca tot nu mai au astia oameni care sa le asigure fluxul de aprovizionare.
Nimic nu va va mai putea apara in fata ordonantelor militare care vor dispune toate cele de mai sus. Dimpotriva, in caz de opozitie, veti fi luati pe sus si pusi in carantina fortata sau “la racoare”, prin simpla dispozitie de militian.

Lectura placuta a CEDO si a decretului privind statea de urgenta.

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro