ROMANIA ARE O DECIZIE A PRESEDINTELULUI ASUPRA FACTORILOR CONIDERATE DREPT SLABE PENTRU O JUSTITIE CORECTA

 

ROMANIA ARE O DECIZIE A PRESEDINTELULUI ASUPRA FACTORILOR CONIDERATE DREPT SLABE PENTRU O JUSTITIE CORECTA. Majoritatea politicienilor, penali si care acum sunt impotriva indepedentei si refromei sistemului judiciar protesteaza acum impotriva statului de drept.

 

Protestatarii au mers în tot anul 2017 la București, în sprijinul sistemului judiciar și împotriva schimbărilor adoptate de coaliția de guvernământ. Credite politice fiind impotriva sistemului judiciar si lipsa de credibilitate a organizarii sistmului juridic din Romania.  Clasa politica si majoritatea politicienilor penali din acum cu Guvernul PSD, a pierdut toate valorile si principile fundamentale ale uni stat membru al Uniunii Europene. Dupa 27 de ani, dupa 100 de ani de la stat democratic, si 24de ani de regim politic de aceleasi fel s-au adopat masuri speciale care impedica lupta impotriva coruptia publica si afacerilor publicilor publice. Acum, se impedica ca sistemul judiciar sa fie liber de spectul politic si se vrea sa fie subordonat politicienilor penalor de la Guvernul si cratorii de acte de coruptiei, pentru noi forcare de crima .

 

Nu mai vorbim despre eforturile agreate despre libertatea presei , a unui stat de drept, si patrarea statului roman la valorilor si principiilor demcratice.statul de drept.In Romania, nu se vrea de loc reforme despre combtaerea soamjlui insa somerii sunt devina ca nu au de loc locuri de munca si ca exista trafic si bome penale la zona tuturor afacerilor de curuptiei . Lipsa de seriositate si o clasa politica, partide politice si liderii politicii cu fara dorare penale, devine un pericol public. Politicienii guvernamentalii au creat noi derapaje politice si a creat cadrul oficial de promovarea coruptia oficiala ca o forma guvernamentala.

Dupa 27 de ani, in Sistemul politic din Romania a fost adoptat o legiferare pe care se pune accent sa fie voie dezlgare la afacerilor de coruptiei cu banii din contractele statului roman, astfel incat au slabit indepedenta sistemului judiciar tot mai mult si au creat un zid de prosteste impotriva procurorilor si judecatorilor, dupa ce Romania are peste 3 milioane de dosare cu trafic in coruptiei in forma contiuna. Creatorii penalii au creat criticii dure si severe impotriva ambasadele ale Romaniei, iar casa penalilor din parlamen acum vor sa puna tot mai mult muna pe sistemul judicar.

 

Dl Iohannis are 20 de zile să semneze măsurile sau să-și exercite dreptul de veto și să-i trimită înapoi în Parlament. „Dacă cineva își imaginează că nu vor avea consecințe, ei au căzut pur și simplu de pe lună”, a declarat el reporterilor pe 20 decembrie.

Măsurile ar limita independența magistraților, precum și instituirea unei unități speciale care să investigheze potențialele crime comise de acestea. Judecătorii și magistrații au ținut proteste tăcute în fața instanțelor din întreaga țară pentru a se opune măsurilor.

 

România inversează decizia de a slabi legea corupției, iar protestele au fost for decizional in strada, iar omul anului fiind protestele tot mai mult la guvernare. Romania nu are de loc guvern, iar acum Romania este guvernata in toata tara de cele mai multe proteste, dupa ce Guvernele PSD a creat la guvernare coruptia care a slabit capacitatea guvernului de guvernare. Parlamentul a creat tot mai multe comisii speciale de aprobarea actelor normative pentru a fii coruptia cel mai nou program de guvernare ale sistemului politic din 27 de ani.

 

 

 

De asemenea, parlamentarii de la partidul de guvernământ au emis un proiect de lege pe 26 decembrie, care propune modificări ale codului penal al României, care, printre altele, nu va mai pedepsi abuzurile de serviciu în care prejudiciul financiar este mai mic de 200.000 de euro; aproximativ 240.000 de dolari.

Joi, procurorul șef al proiectului de lege a anunțat că retrage propunerea, dar a spus că unele dintre dispozițiile sale ar putea fi încă adoptate ca amendamente la codul penal.

 

 

Demonstrațiile s-au amplificat pe parcursul întregului an, însă, deoarece guvernul a trecut la alte modificări legislative pe care mulți dintre cei din țară și străinătate le-ar spune că vor slăbi statul de drept.

Observatorii spun că momentul acestor facturi și modificările propuse în Codul penal nu este o coincidență si se vrea ca sistemul judiciar si CSM sa nu ma faca parte din separarea puterilor in stat.

„Protestele au avut un impact, dar acum este iarnă, iar protestatarii sunt mai puțin”, a declarat Cristian Pirvulescu, decanul departamentului de științe politice la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică din București. „Politicienii înțeleg că acesta este momentul pentru a împinge aceste schimbări”.Liderii politici vor sa fie mai multe acte de coruptie si coruptia publica sa fie un drept de vot al politicienilor penalii in Parlament sa voteze legile normative dupa toate interesele de clica si lichele sa nu mai fie aduse in fata unui Tribunal Civil dupa ce a guvernat cu bombe si bome penale pe arena publica.

Miercuri, premierul Mihai Tudose sa întâlnit cu reprezentanți ai grupurilor societății civile implicate în proteste. S-a făcut însă puțin, totuși, dar liderii protestelor care nu sunt de fapt, au vorbit in numele lor si niciun caz in numele opiniei publice din Romania. Milioane de romani au incredere in formele de protestelor de strada si care cred ca nu sunt coordonate de politicienii penali iar opozitiei politice ii se cere sa fie mai democartica si libera, asa cum este Kluas Iohannis.

www.ziarulViitor.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!