RIDICAREA POLITICE EXTERNE CREEAZĂ STABILITATE POLITICĂ

În sfârşit, pentru cetăţenii din Republicii Moldova, vor avea un drept al lor, pus în aplicare de parlamentarii europeni, pentru a putea intra în Romania, fără restricţii de circulaţie, privind circulaţia a romanilor din colo de pe Prut.

Fraţii noştri, de peste Prut, sunt către drumul cel mai mare spre Uniunii Europene, pentru că s-au ridicat în sfârsit discriminarea de politică externă, în favoarea eliminării vizelor pentru cetaţenii Republicii Moldova care au parşapoarte biometric, şi nu pentru toţi moldovenii.

 

Parlamentul European a votat, joi, eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, astfel urmând, ca agenda politică stabilită de eurodeputaţii, să poată călători liber în Spaţiul Schengen nu pentru toţi cetăţenii din Republica Moldova, care însă numai cei care au parşapoarte biometrice vor putea beneficia de privilegii, timp de 90 de zile, pentru a călători în toată zona Uniunii Europene, şi nu în scop de munci, începând din mai 2014.

Peste 500 de eurodeputaţii au votat o rezoluţie de politică externă, pentru binele Uniunii Europene, prin care se modifică Regulamentului (CE), nr.539/2001, de stabilirea a ţărilor terţe şi care căror resortanţi trebuie să deţină parşaport pentru trecerea unui drum european la frontierele externe şi a listei comune ai căror resortantul sunt exoneraţi de această obligaţie.

Potrivit, Comisiei Europene de la Departamentul, comisiei pentru libertăţi civile, şi afaceri europene al Parlamentului, a votat la 12 februarie 2014, programată pentru drepturi egale şi şanse de dezvoltare economică şi comună pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru Romania.

Nu toţi cetăţenii din Republicii Moldava însă ar beneficia de aceste privilegii, dar este un pas mare către aderarea Republicii Moldava în Uniunea European, unde este şi sora mamei România, în clubul Uniunii Europene, din anul 2007.

 

Liderii PMP Eugen Tomac şi Elena Udrea, au spus, în legătură cu decizia Parlamentului European de astazi, ,,acum îşi arată roadele şi efectele făcute încă din 2007, de presedintele Traian Băsescu pentru sprijinirea financiar şi parcursului european al Republicii Moldava”. Deputatul Tomac consideră că suntem în faţa unui moment ,,importantă istorică maximă” adăugând că, ceea ce Stalin şi Hitler au despărţit Romania de Republica Moldova, a reparat Parlamentul European, printr-o decizie ce construieşte un pas esenţial în reducerea Republicii Moldova la loc ei, potrivit PMP.

ZiarulViitor.ro

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Venituri zero ptr dezvoltare si crestere. Cluburi politice zero. Parteneri si Finantatori zero!Programe despre tineri sunt zero pentru incluziunii sociale. Comunicate de presa sunt! Investitii in cadrul infrastructura de transport si refacerea infrastructurii locale sunt zero. . Guvernele locale nu au fonduri europene din partea Guvernelor politice si omologate de Parlamentul . Guvernul al Comisiei Europene nu este expresia Guvernului PSD. Alegerile locale nu sunt peste 3 ani. Guvernul meu este inca vie si va guverna Romania. Partide noi trebuie sa fie in domeniul politic. Schimbarea legile electorale la baza firul ierbii ar trebui sa fie. Sunt milioane de probleme economice si sunt multe milioane de facut. De cumparat locuri noi de munca nu sunt. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea.