REZULATE FOARTE MARI DE LA PROCURORII DIN ROMÂNIA

 

Procurorii DNA, isi fac cu  prefesionalist treaba privind combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale, astfel sa remarcat o crestere solidă de dosare penale, respectiv în anul 2014, au fost o crestere de 9100 de dosare penale, privind combaterea corupţiei din partea DNA, care este o institutie destul de tanară şi care munceaste cu 90 de procurorii foarte mult pentru România pentru românii. Raportul DNA privind cele mai înalte progrese din conceptul european, arată că România a scăzut prin reducerea corupţiei, la sub  locul 30 dintre statele democratice, care fiind la număr de 114 de state democratice din lume, prevede un raport al Comisiei Europene.  

 

S-au înregistrat o serie de premiere de la înfiinţarea DNA:
-cele mai multe dosare penale înregistrate
-cele mai multe dosare de soluţionat
-cele mai multe dosare soluţionate
-cele mai multe rechizitorii
-cele mai multe condamnări în dosarele instrumentate
-cei mai mulţi demnitari de rang înalt investigaţi.

 

 

România anului 2015 nu al anului 2004, deoarece 10 ani de istorie politică negativă, România a avut focar de corupţiei şi evaziunii fiscale, din partea politicienilor cu functii grele, din partea statului român. Corupţia mică şi mare şi de orice culoare politică, a guvernat prin toată România, cu cele mai mari deservicii, precum lipsa de investitorii seriosi, şi o democratie cu numai măsuri de austeritate, guvernarea poverilor fiscale şi guvernarea clientelei politice din partea tuturor partidelor private, cu clientelă politică şi care sunt cu dosare penale pentru corupţie, pentru ca institutiile fundamentale ale României, să nu muncească.

 

România lucurului bine trebuie facut, isi propune ca lupta privind combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale, să fie model de guvernare democratică şi multă libertate şi calitatea democratică, să fie model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, deoarece România nu este tara penalilor şi este o tara care are multe vziunii politice şi o nouă gândire matură din punct de vedere economic.

 

 

Activitatea DNA, prevede pentru anul 2014, multe rezultate şi progres solid privind consolidarea statului de drept, pentru aderarea la saptiul Schengen, care este un drept fundamental pentru România, iar pentru Comisia Europeană, o crestere economică şi libertate economică la nivelul european. Activitatea DNA în anul 2014 poate fi caracterizată prin eficienţă sporită în activitatea de combatere a corupţiei, investigarea unor dosare complexe şi un grad înalt de diversitate a cazuisticii penale.Fundamentul acestei evoluţii pozitive a activităţii l-a constituit efortul substanţial şi consecvent al colegilor din DNA, potrivit raportului de comunicarea cu presa în România şi presa internţională. 

Cei 86 de procurori care au desfăşurat activităţi de urmărire penală în 2014 au avut de soluţionat peste 9100 de cauze, cel mai mare număr de dosare de la înfiinţarea DNA. În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 105 cauze, un volum impresionant având în vedere complexitatea dosarelor care intră în competenţa direcţiei.Numărul rechizitoriilor a crescut semnificativ în anul 2014, fiind întocmite 317 rechizitorii, ceea ce arată preocuparea procurorilor pentru soluţionarea cu precădere a cauzelor cu finalitate judiciară.Datele statistice confirmă eficienţa activităţii DNA precum şi faptul că resursele investigative sunt canalizate către dosarele cu finalitate judiciară.Peste 1100 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în anul 2014, iar numărul persoanelor juridice trimise în judecată s-a dublat.În anul 2014 a fost urmărită exercitarea eficientă a competenţelor procurorului în faza de judecată.Activitatea judiciară a fost desfăşurată de 28 de procurori care au participat în şedinţele de judecată la peste 10.200 cauze penale.

Peste 1.130 inculpaţi au fost condamnaţi definitiv, soluţiile pronunţate de instanţe confirmând caracterul obiectiv şi profesionist al cauzelor instrumentate de DNA.Pe de altă parte, procentul de achitări s-a menţinut ca şi în anii anteriori la 9 %, sub media europeană, dar trebuie continuată preocuparea pentru creşterea standardelor de calitate.

 

Calitatea de muncă din partea procurorilor DNA, mai arată, ca DNA nu este masină politică privind combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale, dar această institutie publică, care este extrem de necesară în România, produce cele mai inalte progrese democratice pentru statul român, fiind cel mai mare stâlp şi de încredere împotriva românilor care creează milioane de probleme României pentru românii. Procurorii se bucură de cea mai mare încredere şi care cred foarte mult că statul român, poate să culeagă cele mai inalte rezultate privind evoluţiile democratice şi spre drumul celor mai inalte state democratice,  de pe această planetă.

 

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “REZULATE FOARTE MARI DE LA PROCURORII DIN ROMÂNIA”

  1. ora exacta spune:

    Placute idei care merita stiute si distribuite si altora!

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA, Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. Presa . si toate instrumentele din cadru mass-media trebuie sa serveasca pe guvernanti, Nu pentru sa guverneze pe guvernati???