Remarcile PM Netanyahu la începutul reuniunii cabinetului săptămânal  

Primul ministru Benjamin Netanyahu, la începutul reuniunii săptămânale a Cabinetului, a făcut următoarele observații:

„Statul Israel este statul națiunii poporului evreu, cu drepturi egale pe deplin pentru toți cetățenii săi. cuvinte „un stat evreiesc și democratic”. ”

Am stabilit drepturile egale personale ale cetățenilor israelieni într-o serie de legi, inclusiv Legea fundamentală: Demnitatea umană și libertatea, legi care asigură o egalitate deplină în fața legii, începând cu dreptul de a vota și de a fi aleși în Knesset și care se termină cu toate celelalte drepturile personale în statul Israel.

Cu toate acestea, nu am stabilit niciodată drepturile naționale ale poporului evreu în țara sa într-o lege fundamentală – până acum, când am trecut Legea statului-stat. Care este sensul drepturilor naționale? Ei definesc steagul, imnul național, limba și, bineînțeles, faptul că unul dintre scopurile de bază ale statului este strângerea exililor poporului nostru și absorbția lor aici în țara lui Israel. Acesta este sensul viziunii sioniste.

Determinarea faptului că steagul nostru poartă Steaua lui David cumva abrogă dreptul individual al oricui dintre cetățenii Israelului? Prostii, dar determinarea acestora asigură că nu va mai exista un alt steag. S-a determinat că Hatikvah este imnul nostru național, care afectează drepturile personale ale oricărei persoane din Israel? Prostii, dar determină că nu va mai fi un imn. Deja există propuneri care să înlocuiască drapelul și imnul în numele egalității, așa cum era. Există o opoziție față de ideea unui stat-națiune în multe țări, dar în primul rând în statul Israel, ceea ce subminează fundamentul existenței noastre și, prin urmare, atacurile provenite din cercuri de stânga care se definesc ca fiind sioniste sunt absurde și expunem nadirul la care stânga a fost scufundată.

Acum, aș dori să citez din principiile de bază ale Legii Statelor Unite. Prima clauză: „Țara lui Israel este patria istorică a poporului evreu, în care a fost înființat statul Israel”. A doua clauză: „Statul Israel este casa națională a poporului evreu, în care își îndeplinește dreptul său natural, cultural, religios și istoric la autodeterminare”. A treia clauză: „Dreptul de a exercita auto-determinarea națională în statul Israel este unic pentru poporul evreu”. Legea Națiunilor Unite continuă să ancoreze în legislația de bază steagul nostru, imnul național, simbolurile statului și că Ierusalimul este capitala noastră veșnică. Părinții sionismului nu o vor semna?

De-a lungul deceniilor, opoziția ne-a predicat că trebuie să ne retragem la liniile din 1967 pentru a ne asigura că Israelul rămâne statul național al poporului evreu în care există o majoritate evreiască în stat. Apoi, dintr-o dată, când trecem o lege fundamentală pentru a ne asigura exact acest lucru, stânga strigă în semn de protest? Ce ipocrizie.

Stânga israeliană trebuie să caute în sine. Trebuie să se întrebe de ce termenul de bază al sionismului, „stat național evreiesc al poporului evreu în țara sa”, a devenit un termen nepoliticos pentru el, un cuvânt nepoliticos, un principiu pe care trebuie să-l fie rușine. Nu ne este rușine de sionism. Suntem mândri de statul nostru, că este o casă națională pentru poporul evreu, care susține cu strictețe – într-o manieră fără egal – drepturile individuale ale tuturor cetățenilor săi.

Spre deosebire de cuvintele înfuriate pe care le auzim de la purtătorii de cuvânt de stânga, rezultatul căruia este tâlhărirea statului evreu, sentimentele fraților și surorilor noastre Druze ating inima mea. Vreau să le spun: Nu există nimic în această lege care să încalce drepturile dumneavoastră ca cetățeni egali ai Statului Israel și nu există nimic care să aducă atingere statutului special al comunității Druze din Israel. Poporul lui Israel, și eu între ei, vă iubesc și vă apreciez. Apreciem foarte mult parteneriatul și legământul dintre noi.

Sunt conștient de sentimentele care vin din comunitate. Prin urmare, m-am întâlnit cu șeful comunității și voi continua acest dialog și astăzi, pentru a găsi soluții care să răspundă preocupărilor și să dea o expresie parteneriatului special dintre noi. Îți promit că acest parteneriat de soartă se va întări doar. ”

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor