pROTESTE IN TOATA ROMANIA . FIECARE FEMEIE DIN ROMANIA A FOST VIOLATA SI SUNT VICTIME ALE TRAFICULULUI DE PERSOANE

Mai multe activiste ale dreptruile femeilor din Romania au organizat mai multe proteste in fata Ministerului Fericirii din Romania, MAI, cu privire la aborgarea traficului de violenta domestica si cum sunt violate minore si devin o sursa de venit, pentru criminalii in serie din Romania, care cand-va au lucrat la stat si ei conduc si condugerea statului de drept sa afla sub guvernarea si gestinarea statului roman. Ieșim în stradă pentru un caz pentru care nu găsesc cuvinte de a-l cataloga. Au scris pe acest subiect colege și prietene feministe care se luptă, de ani de zile, cu un sistem opac la problematica violenței împotriva femeilor și a egalității de gen. Da, ce s-a întâmplat la Caracal arată incapacitatea autorităților de a asigura unul din drepturile fundamentale ale cetățenilor acestei țări, înscris în Constituție: „dreptul la viață și la integritate fizică și psihică” (art. 22).
Aș vrea să înțelegem, măcar în asemenea momente extreme, că pentru a preveni asemenea tragedii, pentru a asigura respectarea drepturilor constituționale, tratarea în mod serios și responsabil a violenței împotriva femeilor este o obligație și o prioritate a oricărui guvern, partid politic și cetățean care cred și apără valorile democratice. 
Aș vrea să înțelegem că pentru a preveni asemenea tragedii ar trebui să luăm în serios și să participăm la toate protestele care reunesc de obicei prea puține persoane: protestele împotriva violenței făcută femeilor, protestele împotriva închiderii adăposturilor pentru victimele violenței domestice, protestele pentru respectarea legilor care prevăd eliminarea stereotipurilor de gen din manualele școlare, protestele împotriva unor proiecte derulate de autoritățile statului (ca de exemplu proiectul START coordonat de ANES, care a format (în condiții obscure) 4000 de tehnicieni și experți în egalitate de șanse din rândul poliției și magistraților – cine sunt aceștia, cum reacționează ei în cazuri ca cel despre care vorbim?).
Aș vrea să înțelegem și să nu uităm că drepturile omului sunt drepturi fundamentale, pentru care trebuie să luptăm în fiecare zi, nu doar în momente tragice. 
În fine, vreau să subliniez (fără a relua aici argumente mai largi, prezente în toate studiile academice și acțiunile ONG-urilor din domeniu) că egalitatea de gen este o valoare democratică și are impact direct asupra respectării și asigurării drepturilor fundamentale dintr-o democrație, a declarat Ionaela Baluta, potrivit Adevarul .ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro