POLITIZAREA SCOLIILOR DIN ROMANI ESTE GUVERNUL DE LUX

Un guvern de dreapta care protestează împotriva unui sistem al tuturor nivelurilor de tari și care își permite în mod direct sa protestează împotriva modernizării educației din România. La guvernul de doi lei care își bate jos cu toate partidele politice de un sistem al educației ce produce șomeri și crize economice la nivelul tuturor grupurilor sociale. Guvernul de dreapta a alocat în bugetul de stat pentru un sistem de educației de sub 2 la suta din PIB pentru ca educația din România sa devenita o afacere politica și sluga politrucilor penalii si cotizează astăzi miliarde și sute de euro, pentru a-si permite clientela politica sa își permite politizarea școliilor toate din România sa devina un instrument politica de guvernare pentru politica de nimic. Guvernul Orban, si PNL stie sa faca asa de multe la guvernare dar cand este vorba despre guvernare nu face nimic. La noi, unde sunt directori sunt numiți politic și inspectori de județe, la fel sunt numiți dacă sunt cu carnet de partide private. Educația de astăzi devine un fel de corupție politica publica.

Guvernul de dreapta, haiduc pe invers, ia de la saraci si da la bogati.
Noaptea, ca cinstitii, captivii multinationalelor din guvern acorda un ajutor de stat de 330 de milioane de euro companiilor energofage, pentru a le asigura un cost al energiei mai redus.
Din 1 ianuarie 2020 se scumpeste (din nou) energia si nu se cuvine ca societati ca Alro Slatina (detinuta de rusi), Dacia Renault (detinuta de francezi), Sidex (detinuta de indieni), Petrom (detinuta de austrieci si, indirect, de rusi) sa piarda din „competitivitate” platind pretul obisnuit al energiei, ca toata lumea.
In afara de faptul ca este ciudat ca niste multinationale, campioane ale eficientei, cinstei, viziunii si planificarii stiintifice, sa astepte cu mana intinsa ajutoare de la guvern, stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 mil euro se putea construi o parte din autostrada Bucuresti – Iasi – Suceava, un spital regional sau doua, o mie de scoli de la tara cu apa curenta si canalizare. Stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 de mil euro ar fi putut fi salvate de la faliment oricare dintre aceste intreprinderi publice : Tarom, Metrorex, Compania Energetica Oltenia, CFR Marfa, Posta Romana, Elcen sau Compania Energetica Hunedoara, unde lucreaza mai mult de 100 de mii de angajati (ca tot sustine ministrul economiei ca salveaza locuri de munca prin aceasta pomana). Stai si te intrebi daca nu cumva, cu acesti bani, ar fi putut fi sprijiniti cei un milion de (cvasi)faliti de contractele cu bancile ca sa isi recapete viata furata.
Stai si te intrebi si atat.
Pentru ca 2/3 dintre alegatori spun ca e foarte bine ceea ce se intampla. Haiducia pe invers este cool, ciuma rosie e naspa rau. Ai naibii comunisti, cum incercau ei sa ia de la gura saracelor multinationale.

PS Ce nu stiati este ca certificatele de emisii de CO2 sunt platite de noi, consumatorii casnici, odata cu factura la energie. Marii consumatori industriali, energofagi, sunt scutiti de acest cost. Ce nu stiati este ca aceasta pomana oferita companiilor energofage este de cca 500 de mil euro anual. Adica un pic mai putin decat bugetul anual al serviciilor secrete. Ce ar putea face societatea noastra cu acest miliard de dolari aruncati in aceste gauri negre? Lasati, nu va mai bateti capul.

www.ziarulviitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro