POLITICA DE AZI SI POLITICA DE IERI

Fără precedent în 20 de ani – crunta indolență a PSD-ALDE ține România fără buget de stat pe anul în curs.Cu fara buget nationala de guvernare si zero infrastructura sociala academica. Prin masuri propuse , strategia de guvernare a Guvernelor PSD-ALDE este ciuma gripelor porcine si mai ales promovarea mafilor farmaceutice , cu medicamente de slaba calitate si care nu isi fac de loc efectut. Romania, la numai 28 de ani, are milioane de farmacii si bancii comerciale sa alinieze toate bolile alimentatiei si din munca cea mai ieftina. Nu avem calitatea medicamentelor si mai ales lipsa de institutii de cercetare a tuturor medicamentelor va distruge rapid populatia tarii noastre. Pentru tara noastra, nu se face decat circ politic si multa bataie de joc ca este gratis si vine de la cea mai slaba prezenta la viitoarele alegerile democratice.

Niciodată un guvern în funcţie nu a creat atâta confuzie în mediul economic, neavând nici măcar în luna ianuarie 2019 o schiţă sau un proiect care să fie pus în dezbatere publică.

Este fără precedent pentru România ultimilor 20 de ani ca un guvern în funcție, neperturbat de nimeni și de nimic să nu prezinte nici până la finalul lunii ianuarie o schiță sau un proiect al bugetului de stat pentru anul 2019!

Cei din PSD-ALDE se vor apăra şi vor spune că s-a mai întâmplat ca bugetul de stat să fie aprobat şi după data de 1 ianuarie! Singurele situaţii când s-a întârziat adoptarea bugetului au fost atunci când s-au schimbat guvernele (2001, 2004, 2009, 2010, 2013 sau 2017), iar noile guverne au avut nevoie de o lună sau două ca să elaboreze şi să aprobe aceste legi.

PSD și ALDE flutura minciuna că nu avem buget din cauza lipsei unui aviz din partea CSAT. Însă nici aceasta minciuna nu poate fi rostită prea tare deoarece știu că proiectul de buget trebuia să ajungă în Parlament din 15 noiembrie, iar ei au trimis prima schiță către CSAT la sfârșitul lunii decembrie și doar pentru instituțiile de apărare. In plus, avizul CSAT este consultativ.

Lipsa bugetului se traduce în pierderi directe pentru fiecare cetățean român, un atentat la stabilitatea mediului de afaceri din țară și o piedică puternică pentru modernizarea țării.

Investițiile publice, care ar fi trebuit să fie demarate de către primării, consilii județene și alți ordonatori de credite sunt paralizate din cauza absenței bugetului de stat.

Romania nu a prezentat, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, un proiect de buget alternativ, care furnizează soluții reale la cele mai importante probleme din România.

Bugetul propus de toate partidele penale si pline de penalii la guvernarea lor personala, prevede reducereii cresteri de noi locuri de munca si mai ales al calitaii de viata, ca urmarea pentru anul 2019 următoarele principii și măsuri:

– alocarea a minimum 6,5% din PIB pentru modernizarea țării prin investiții publice in autostrăzi, spitale, școli, universități, căi de comunicații ;

– stabilitate și predictibilitate financiară, astfel încât în România să poată îndeplini condițiile de aderare la moneda Euro. Uitați-vă câți bani plătesc românii în plus la facturi sau rate bancare, pentru că avem toată economia legată de euro, deși moneda noastră este leul.

– Stoparea cât mai rapidă a creșterii prețurilor, pentru a salva puterea de cumpărare a populației. Acest lucru se poate realiza, în prima etapă, prin eliminarea supra-accizei la carburanți, prin eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time sau prin eliminarea Split TVA. De asemenea, stabilitatea prețurilor se va realiza prin stimularea și sprijinirea producției interne de bunuri și servicii, în detrimentul importului masiv;

– Asigurarea unei descentralizări financiare reale a administrației publice locale prin alocarea a 100% din impozitul pe venit și 80% din redevențele miniere către unitățile administrativ-teritoriale;

– Creșterea la 5% din PIB, în anul 2019 și la 6% din PIB în anul 2020, a alocărilor pentru sistemul național de educație și cercetare;

– Creșterea graduală a transferurilor la Pilonul 2 de pensii, de la 3,75%, la 5% în anul 2019 și 6% în anul 2020;

– Asigurarea sumelor pentru cofinanțare și acordarea de stimulente bugetare pentru administrațiile publice locale care implementează proiecte cu finanțare nerambursabilă;

– Majorarea punctului de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2019, în scopul creșterii puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice și pentru atenuarea creșterii prețurilor din ultimul an.

Este nevoie acum, ca Ministerul Finanțelor Publice să transmită Parlamentului proiectul de buget pentru anul 2019.

Solicitările PNL legate de buget, concretizate in amendamente, tin de alocarea de fonduri pentru realizarea celor mai așteptate investiții din România:

– Finanțarea celor 3 Autostrăzi: Sibiu-Pitești și Lugoj-Deva – distanța de la București la Nădlac s-ar parcurge în 5 ore, în loc de 10 ore; Autostrada Moldovei – distanța de la București la Suceava s-ar reduce de la 9 ore la 4 ore; Autostrada Unirii – distanța parcursă astăzi de la Ungheni la Târgu Mureș în 7 ore se va reduce la 3 ore;

– Începerea lucrărilor la cele 3 Spitale regionale noi și bine dotate

– modernizarea a 4.000 de școli care funcționează cu toalete insalubre, fără apă curentă, fără săli de sport și fără materiale didactice.

– Alocarea 5% din PIB pentru educație, vom finanța infrastructura școlară și vom generaliza programe precum:

o After-school;

o Masă la școală;

o Transport gratuit pentru elevi și profesori;

o Vom asigura salarii competitive și performanțe sporite pentru profesori.

– Majorarea punctului de pensie cu 10% măcar de la 1 februarie 2019;

– Indexarea finanțării de baza pentru asistenta socială. La ora actuală costul minim standard/beneficiar pentru serviciile sociale este cel de la nivelul anului 2015.

Romania somează Guvernul României să facă public de urgență Proiectul de Buget pe anul 2019 pentru o cât mai corectă dezbatere a acestuia în Parlament. România a preluat Președinția rotativa a Consiliului Uniunii și trebuie nu doar sa evoce intenții democratice europene, ci și să le practice! Să respecte legea și să vină cu proiectul de buget.Clasa politica au un pact pentru educatiei si trebuie sa il respecte pentru a nu produce victime ale violentei saraciei, deoarece sunt milioane de romani cu zero venituri in crestere.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.