PENTRU A OFERI LOCURI DE MUNCA SUNT ALEGERILE PARLAMENTARE

 

Pentru a oferi mai multe locuri de munca ar trebuie sa fie mai multe oferte legislative si privind capacitatea politica din partea tuturor partidelor politice, pentru ca vor  acum , milioane de voturi de la milioane de romani si care inca nu au locuri de munca si zero sursa de protectie sociala. Romania daca pleca din Uniunea European, nu mai are de loc locuri de munca pe campului muncii . Crearea de locuri noi de munca si de inalta calitate trebuie sa fie proiectul de guvernare din partea noii majoritati parlamentare. Nu s-a prea creat locuri de munca in Romania procesul a incetinit in anul curent, pana dupa alegerile parlamentare, dar se pare ca politica sociala de ocuparea fortei de munca e o decizie mai mult una  politica de cat una din partea mediul de afaceri.

E nevoie de crearea de locuri de munca in Romania in continuare, in speciala cu cresterea nivelului de tari si modernizarea cresterii ofertei si in raport cu cererea de care  a incetinit in cele trei luni, până în august, dar se pare că decizia de a părăsi Romania Uniunea Europeană nu a subminat încă pe piața forței de muncă.

Rata somajului privind romanii cu drept de vot si cu fara locuri de munca a declarat ca numarul lucratorii care avea locuri de munca a crescut cu 100.000 de persoane, dar asta nu este din cauza ca acest Guvernul Cioros nu are capacitatea de organizarea su functionarea administratiei publice, in implementarea de masuri de combaterea anti-saracie, dar problemele sociale sunt din randul partidelor politice care au fost tot timpul pe langa guvernare, pentru clientelismul politic, cresterii de mafiei politice private si afaceri de coruptiei care insemna saracie cu cei care ar trebuie sa ofere oferte noi de munca pentru integrarea persoanelor cu fara nicio sursa de venit de la nimeni. Castigurile milioanele de romani au aratat ca sunt mai jos, nu merg in pas spre calea de dezvoltare si modernizarea Romaniei prin munca tuturor romanilor.

 

Rata șomajului a fost neschimbat la 4,9 la sută, cel mai scăzut nivel din aproape 11 de ani.

„Aceste cifre arată că ocuparea forței de muncă a continuat să crească în timpulverii și posturile vacante rămân la un nivel ridicat, ceea ce sugerează încrederea continuă în economie” , a declarat ministrul ministru al Municii, Dragos Praslau, care a mai lansat alte proiecte sociale noi.

 

Șomajul din Romania, in anul 2016, este de așteptat pe scară largă să crească, dar nu este mare  deși ca companii intentioneaza sa amâne angajarea în timp ce așteaptă o mai mare claritate cu privire la viitorul guvern sa fie de facutura politica si nu de astfel de politica cu multa instabilitate interna si cu efecte masive si severe asupra economiei de lipsa de cresterea economica si promovarea de reforme sociale, pentru o crestere a nivelului de trai mai repede.

Creșterea salariilor în perioada din iunie-august a avut loc de echilibru, dar în termeni reali – măsurarea cu plată regulată împotriva inflației – veniturile au crescut la ritmul cel mai lent, din februarie 2015. Milioane de noi locuri de munca sunt nevoie in continuare in Romania pentru ocuparea fortie de muncii si reducerea saracie,  la cel putin doua cifre mari, pentru programul de guvernare si mai multe miliarde de euro de investitii in toata infrastructura economica de tara, asa ar trebuie sa ceara bugetul de stat pentru anul 2017.

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!