PASTA PRCINA UN MODEL DE GUVERNARE SI NU A FOST TRATAT LA TIMP

 

Pasta porcina in Romania se manifesta extrem de greu si de explica, de de Guvernele PSD-ului, nu a luat masuri de urgenta si de inteventia echipelor de deratizare a pomilor si pomii de culturi de legume si fructe. Cine este de vina sa plateasca toate sare de la guvernare. Guvernul PSD, trebuie sa acorde despagubiri pentru toti fermierii si sa asigura un regim de caratina in toata tara. Crearea de locuri de munca noi sunt extrem de importante, avand in vedere ca sunt milioane de romani care au ramas pe drumuri din cauza gripei porcine din partea Programului de guvernare si economic al colaitiei guvernamentale, care inca mai crede in fapte de minuni care s e revarsa  in toate gospodariile oamenilor. Nu sunt de loc milioane de locuri de munca si multa munca si zero locuri de munca cu contracte de munca sa mearga vechime si asigurarea de prestatilor sociale si de sanatate publica.

Dupa ce sunt fermierii toti impotriva Guvernului si cum lucreaza statul roman a critica in mod defectuos in care Guvernul Dancila opereaza criza pestei porcine africane acum la guvernare,  Ministrul Agriculturii s-a imbatat la un post de televiziune, minercuri, in critici asupra opozitiei parlamentare , plus alte declaratii in stil mafiot si care nu ajuta pe nimeni.

Intructat in timp ce Iohannis cere o criza de celula de mai bine doi ani de zile, confirma ca in continuare nu poate sa stopeze dezastrul pestei porcine. Uniunea Europeana nu acorda pe multa incredere pretinsul Guvern privind modul cum a actionat si cum lucreaza acum superficial , si tot mai ineficient.

Pasta porcina se afla in Spania, Portugalia, si Franta, care masurile pentru lupta impotriva pestei porcine sunt tot mai spre eradicarii cimei galbene, de pe teritoriul Uniunii Europene. Este foarte adevarat ca nu au fost localizate focarele la nivelul local si s-a extins foarte repede intr-un timp foarte mic. Acum , fermierii au ramas cu fara porcii si arunca degetul pe rana asupra slabei guvernarii al Guvernului Dancial.

 

Nu în ultimul rând, Daea a insinuat că preşedintele Iohannis este de vină că fermierii afectaţi n-au primit despăgubiri, întrucît s-a întârziat foarte mult rectificarea bugetară. De altfel, această linie este clasică la PSD, liderii acestei formaţiuni acuzându-l pe preşedinte că prin amânarea şedinţei CSAT pe tema rectificării Iohannis lasă fără bani mame şi pensionari.

„Din nefericire, nu suntem în situaţia să spunem ţării că am dat banii pentru despăgubiri, întrucât s-a întârziat foarte mult cu rectificarea bugetară. De aceea există această diferenţă de la 1.600 de dosare la 84 de plăţi. Cele 11 instituţii ale statului – componente ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – sunt în luptă directă cu acest virus. A arăta cu degetul e foarte uşor”, a declarat Daea, citat de Mediafax.

Reamintim că astăzi, pe fundalul extinderii epidemiei de pestă porcină africană (PPA), preşedintele Iohannis a acuzat că, prinsă în lupta cu Justiţia, pentru a obţine subordonarea acesteia, guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană, cel mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia românească până în prezent. Şeful statului a reamintit că în anul 2016, Guvernul tehnocrat a stabilit, prin Hotărâre de Guvern, măsurile necesare în vederea combaterii şi prevenirii pestei porcine africane, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea şi modernizarea sistemului de ecarisaj necesar în astfel de condiţii însă, în acest an, autorităţile responsabile au fost luate, încă o dată, pe nepregătite, în ciuda precedenţelor şi a avertismentelor privind rapiditatea cu care se extind focarele de pestă porcină africană. De asemenea, guvernul nu a fost preocupat să asigure acurateţea datelor în ceea ce priveşte evidenţa şi trasabilitatea animalelor, a susţinut şeful statului.

Mai amintim în context că o hartă actualizată a focarelor de pestă porcină din Uniunea Europeană, realizată de Comisia Europeană, arată că România e ţara cea mai afectată de virus, cu aproape jumătate din judeţe aflate în zona roşie – focare de pestă descoperite în mod oficial, relata ieri G4Media.

Cum s-a ajuns aici? Ei bine, potrivit investigaţiilor semnate de Tolontan şi de colegii săi, Guvernul a oprit inspecţiile sanitare în primăvara lui 2018, deşi ştia de existenţa focarelor. La rândul său, fostul premier Dacian Cioloş consideră că răspândirea epidemiei putea fi evitată şi dacă cei responsabili ar fi pus în aplicare de îndată măsurile preventive prevăzute în HG 830/2016, unde sunt precizate toate procedurile de izolare a focarelor, de comunicare cu populaţia şi fermierii, dacă cineva ar fi luat bunele practici din experienţa ANSVSA în 2016 şi le-ar fi adaptat la situaţia de faţă, dacă directorul actual al ANSVSA şi-ar fi amânat vizita în China programată chiar în momentul apariţiei bolii în Deltă pentru a coordona eficient echipele din teren.

Interesant, dacă putem spune aşa, este că în timp ce unele ferme au fost puse pe butuci iar ţăranii pentru care porcul reprezintă hrana pe iarnă îşi plâng animalele omorâte, există şi oameni care nu au pierdut. Ba dimpotrivă, au capitalizat pe molimă.

Unul dintre aceştia este cel mai cunoscut crescător de porci din România, fiul lui Liviu Dragnea, care şi-a valorificat 10.000 de porci înainte ca pesta să se îndrepte spre ferma lui. Altul este naşul de cununie al lui Valentin Dragnea, Sorin Stănescu, a cărui Farmavet vinde la greu dezinfectanţi pentru combaterea pestei.

Întâmplător sau nu, Sorin Paul Stănescu este, potrivit Recorder, prieten, ba chiar şi partener de afaceri cu Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, instituţia care ar trebui să oprească epidemia. Acelaşi Stănescu a fost naş de cununie al tânărului Dragnea jr.

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.