OPOZITIA NU TREBUIE SA SE MANIFESTA IMPOTRIVA CELUI MAI BUN MINISTRU DIN TOATE GUVERNELE PSD/ALDE

 

Draga, opozitie parlamentara nu trebuie sa va manifestatii impotriva celui mai bun ministrul al Santatatii Publice, Sorina Pintea, fiind de profesie medic si care confirma ca Sistemul de Sanatatea Publica din Romania, are cele mai multe probleme grave si care nu sunt de cand a venit ea la guvernare prin Guvernul PSD/ALDE 3. Opozitia a cerut o noua motiune de cenzura impotriva unui ministru din Cabinetului Dancila, care este cel mai bun si care are maturitatea politica si administrativa sa faca ceva mai bine in sistemul de sanatate publica.

 

Este o luare de masura  ce ar trebui sa fie tina tuturor atacurilor la adresa ministrul Educatiei, care toate politicile publice sunt impotriva sistemului de educatiei din Uniunea Europeana. Motiunea sa fie pentru demiterea de urgenta a  ministrului educatiei la starea grava si absoluta castastrofala din sistemul de educatiei din Romania., de la lipsa de resurse financiare la clientii politici, si la distrugerea milioane de romani tineri, unde deja este rata somajului de peste 45 la suta, si tineri romani, nu au de loc burse sociale, ajutoare sociale si locuri insuficiente la campusurile universitare. Referitor la ministru Sanatatii Publice care are prea putina sustinere a factorului politic din guvernare sa lucreze mai mult pe partea administrativa la medicinei de urgenta unde sunt milioane de probleme foarte grave, si care au un impact daunator asupra viitorului oamenilor.

 

 

„Starea este absolut catastrofală în sistemul de sănătate iar din acest motiv, noi am decis să depunem moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, moţiune prin care solicităm ca ministrul Sănătăţii să plece acasă, evident, de mânuţă cu Olguţa Vasilescu, care este iniţiatoarea proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor şi creşterile salariale care au fost făcute doar pentru anumite categorii din sănătate”, a declarat duminică, la Botoşani, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Preşedintele liberalilor susţine că prin deciziile luate de guvernarea PSD-ALDE sistemul de sănătate a fost făcut „praf”, subliniind că sectorul sanitar nu poate fi susţinut doar de medici, ci de toate categoriile profesionale care activează în el.
„La ora actuală, Guvernul şi ministrul Sănătăţii au reuşit să facă praf întreg sistemul de sănătate din România, prin aplicarea unor reglementări asupra cărora nu s-a făcut nicio analiză, niciun fel de studiu de impact, niciun fel de prognoză privitoare la consecinţele asupra salariilor. Prin creşterea salariilor medicilor şi asistentelor şi prin aplicarea noului regulament de sporuri, s-a ajuns la situaţia în care care 25-30% dintre angajaţii spitalelor să înregistreze creşteri de venituri, dar, accentuez, nu toţi, iar pentru restul angajaţilor, care nu sunt medici sau asistenţi, au scăzut salariile sau cel mult au rămas la acelaşi nivel. La ora actuală, spitalele sunt în prag de explozie. Nimeni nu mai poate să facă nimic. Spitalele nu pot fi ţinute numai prin bunăvoinţa medicilor, este nevoie de contribuţia tuturor celorlalte categorii de angajaţi, care la ora actuală sunt într-o profundă nemulţumire pentru diminuarea veniturilor şi care au ieşit în stradă”, a adăugat Ludovic Orban.

Mai mult, preşedintele PNL acuză actuala guvernare că nu a făcut niciun fel de investiţii în medicina ambulatorie şi de familie, dar şi că tratează medicina preventivă „ca o cenuşăreasă” şi pe medicii de familie, ca „pe nişte duşmani ai sistemului medical”.

Dezastrul cel mai mare si care produce si difuzeaza masuri sociale prea putine , vin din partea liderii politici de acum la guvernare, deoarece ei pleca din tara tot timpul si nu guverneaza de loc pentru sistemul de sanatate publica. Este o prostie ca un ministru bun si care vrea sa faca ceva este batut tot timpul la guvernare si in piata muncii, din cauza unor politicieni slabi si care nu au de loc o viziune reala de de sa fie demis , pentru ca este prea corect si bun la guvernare, fata de politicieni penali pe functii publice la guvernare, si care tot timpul sunt in numai in campanie electorale, si arunca tot felul de cifre artificiale la cum avem cea mai mare crestere economica din Simfonia Lalelelor?
Ludovic Orban denunţă „starea absolut catastrofală din sistemul de sănătate”. Moţiune împotriva Sorinei Pintea
Liviu Dragnea pleacă din țară: Cu ce oficiali se întâlnește liderul PSD
Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după Simfonia lalelelor: Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului

„În toate ţările europene, din bugetul de sănătate o cotă de minimum 10%, deşi media este în jur de 13-14% la nivel european, se duce către medicina preventivă, către medicina de familie. La noi, alocările din bugetul asigurărilor sociale către medicina de familie sunt de 5,8%. Medicii de familie au fost transformaţi în birocraţi. Peste 50% din timpul pe care şi-l petrec nu şi-l petrec ca să îşi exercite profesia, ci numai ca să scrie hârţoage care le sunt solicitate de minister sau de la cei de la casa de sănătate. Niciun fel de investiţii pentru susţinerea medicinei de familie şi medicinei ambulatorii. Cheltuirea resurselor se face către spitale, dar nişte spitale care sunt menţinute prin resursele alocate într-o stare extrem de proastă, iar acum sunt în prag de explozie. Să fim cinstiţi! Câte spitale mai funcţionează la parametri optimi ca urmare a nemulţumirilor profunde care au fost create în fiecare spital?”, a arătat Orban.

 

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor