CUM PARTIDELE POLITICE DEVIN MAI MICI MAI MARI

 Topul partidelor , politice la actualul Parlamentul Romaniei nu sunt, adica PSD are sub 21 la suta, iar parlamentarii PNL sunt la 37 la suta, iar USR 5 la suta, ALDE 4 la suta, si PMP 2 la suta, la nivel PRM. Astfel incat, topul partidelor politice, au scazut la sub 25 la suta, numai in anul 2017

Oricum, este loc de mai bine, in sfera politica interna. Cel mai nou sondaj de opinie public care pe buna dreptate critica foarte dur si se manifesta extrem de bine asupra Guvernele PSD cele doua, arat ca Romanii nu mai au de loc incredere in partidele politice si actorii politici. Din alegerile parlamentare PSD era sub 30 la suta, iar azi are sub 20 la suta, Desi rezultatele sunt efectuate la alegerile anticipate ar generat tot o noua majoritate parlamentara mai stabila si mai cu chef de guvernare. PSD si ALDE sunt in scadere, la toate sondajele de opinie publica, astfel risca ca aceste doua partide politice sa nu mai intre de loc in legislativ.

Potrivit rezultatelor cules din partea casele de sondaje de opinie, care costa peste 10.000 de euro, in luna curenta, in cazul in care s-a organiza acum alegerile de la zero, prima optiune politica nu mai este PSD ar obtine sub 20 la suta. Prin alegerile parlamentare si alegerile locale ar putea fi o noua politica de guvernare cu crestere spre mai bine la partidele politice noi si alte noi. Cu alte date, din partea sondajelor de opinie , liberarii sunt cumva la crestere, dar nu mare. PSD are cele mai mici credite politice, deci nu mai vine niciodata la guvernare.

 

 Alti actori politici, presedintele al Romaniei Klaus Iohannis, prevede 55 la suta, cu 5 la suta mai mult. Fostul lider al USR Dan Nicusor ar prevede, potrivit sondajelor de mai sus, este la 19 la suta. UDMR si USR de la 7 la suta la alegerile parlamentare sunt la 5 la suta, deoarece cel mai nou partide este divizat si PSD care a castigat toate alegerile locale din Capitala, este acum pe cel mai slab linie politica de la alegerile locale, intruct Gabriela  Firea de la alegerile locale cu 42 la suta, se afla acum daca ar fi alegerile locale, la sub 27 la suta.

Prezentul sondaj a fost primit de la trei case de sondaje de opinie si a fost masurat la datele cantitative la nivel national si a fost chestionat la peste 10.000 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare se ridica la 3 la suta, dar in cazul de fata este mai mica.

 

Deci nu avem partide politice de top, nu avem de loc liderii politic carismatici si mai ales sa formeze un guvern de astfel de facutura politica. In Parlament se organizeaza tot timpul lovituri de stat si scut impotriva drepturilor omului, nu avem o majoritate parlamentara si puterea guvernului este tot mai slaba din punctul de vedere al guvernarii. Referitor la noi partide politice de care ar trebui sa apara in sistemul politic romanesc, este de la un an de la alegerile parlamentare cand oamenii au cerut politic normala si echitabila de guvernare. PSDscade foarte bine, PNL urca dar nu are resurse politice de inalta calitate politica si nu are un guvern politic alternativ sa preia puterea politica, astfel incat opozitia creste dar nu produce efecte politice sustenabile .

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!