NU SUNT DE LOC LOCURI DE MUNCA

 

Accesul la locurilor de munca , reprezinta cea mai mare problema a Romaniei, deoarece societatea civila nu este de loc pentru mai multe locuri de munca de calitate. Retele de gruprui de tineri de peste 18 si 29 de ani, cu studii medii si superiaore, au lipsa de venituri si nu au de loc un venit real si lipa unui trai decent devine o problma grava impotriva Romaniei.

Lipsa locurilor de munca se manifesta in mediul rural pentru acesta problema grava su care nu permita de cate crestrea sarciei si lipsa de salarii mai mari. Rata somajului este tot mai mare, in anul 2016, era de 20 la suta, iar in anul 2017, se prezinta la peste 30 la suta. Romania din cauza companiilor si multe firme fantome duce lipsa de locurilor de munca , iar nevoia de locurilor de munca serioase reprezinta o problema.

Milioane de tineri sunt discriminati pentru ocuparea fortei de munca pe piata muncii, din cauza ca au prea multe studii superioare, adica sunt prea calificati, tinerii care ies din zona studiilor superioare si din sistmul de invatamnt sunt decalificati pe piata muncii , chiar daca nevoia locurilor de munca si a fortie de munca este o probmea de cooperare.

Dar sub aspectul tuturor partidelor de la guvernare si de azi, o schmbare majora si pe piata muncii care trebuie sa fie facute reforme nu exista de loc, care sa deschida noi generatii viitoare si locuri de munca sa nu fie considerate produse de vanzare la cele mai mici preturi.

Imbunatairea pietei de munca din Romania ar incepe sa fie respecate contractele de munca, si crestere in anul 2018, a unor masuri speciale de crarea unor programe speciale de investitii in oameni, deoarece Guvernul roman, nu vrea sa se aplece asupra abuzurilor si lipsa de tratamen egal in ocuparea unor locuri de munca in sectorul public, unde curge cea mai inalta discriminare si in zone de coruptia publica.

Tinerii de azi nu au de loc drepuri si depturile omului sunt un vas de sticla care este spart de o majoriate parlamentara putreda de corupta si nociva pentru statul bunastarii sociale. Refromele ale programului de guvernare din cusul de politica al majoriatii parlamntare, in anul 2017, arata ca cresterea somajului este stimulata de executiv si ca nu vrea sa aduca noi limitari asupra cresterii in pentru a stopa somajul de tinerii cu un nivel scazut de calificare.

Guvernul PSD, nu vrea comabterea somajului de doua cifre si combaaterea salariilor speciale si mari ale politicienilor penali si alti functionari pyblici ai sistemului bircartieie de clentela selectiva. Nu exista de loc meserii care sa aiba vaorare economica la nivel de cresterea economica si cresterea nivelului de trai. Nu se poate spune ca exista lipsa de forta de munca pe piata muncii din Romania, in conditiile in care sunt milioane de romani cu cele mai mici venituri din clubul Uniunii Europene. Locuri de munca de inalta calitate si cu respectarea Codului Muncii, nu exista de loc in Romania. Intr-un adevar, un stoc mare de numarul de milioane de someri in ciuda faptului ca nevoile lor sunt precare si sunt discriminati si lasati la perferia soceitatea romanesti.

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!