NU AVEM UN GUVERN SA FACA CEVA PENTRU TINE

 

La campania cu lot mare de penalii la guvernare in toate formele politice în coconul propriilor minciuni/diversiuni, guvernul Dăncilă provoacă Europa, la Strasbourg

Dezbaterea din 3 octombrie, de la Strasbourg, despre România, referitoare la involuțiile în materie de legislație juridică, de combatere a corupției și de apărare a drepturilor individuale, mi-a confirmat cea mai mare teamă: haita politicienilor PSD-ALDE minte fără scrupule în țară, și minte strașnic și în afară.

Discursul vadimist al premierului Dăncilă – care a susținut ca n-a venit la Parlamentul European ”să dea scocoteală”, ci să acuze Europa că nu vede și nu aude despre abuzurile din justiție, și nici nu judecă cu aceleași talere procedurile forțelor de ordine din țările europene și România – este expresia supremă a minciunilor enorme, incalificabile, pe care această făptură robotizată și insensibilă le aruncă în ochii celor mai de încredere parteneri ai României.

Din vorbele necinstite ale Vioricăi Dăncilă, subliniez minciunile cele mai mari:
• Premierul român i-a acuzat pe repezentanții europeni că ”ignoră” informările ei despre protocoalele secrete dintre SRI și entități juridice.

Minciună sfruntată:
1) Fragment din intervenția echilibrată a liderului ALDE, Guy Verhofstadt: ”România nu are o singură problemă, ci două. O problemă este corupția răspândită și serviciile secrete, un stat în stat. Ambele probleme trebuie abordate și România trebuie să combată tradiția negativă a securității, a instrumentalizării dosarelor de către o parte a politicienilor ca să îi lovească pe ceilalți politicieni”.
2) Franz Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: „Climatul s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete între serviciile secrete şi instituţii din justiţie. Cer autorităţilor române să lanseze o investigaţie asupra acestor protocoale. Cerem mai multe clarificări în legătură cu procesul specific în care trebuie să fie modificate aceste legi.”

• Premierul român a afirmat că ”(…)jumătate dintre magistraţii din România au avut dosare prin care au fost influenţaţi să dea soluţii. Nu o spun doar eu, o spun magistraţii din România. În final, toţi au fost achitaţi iar dosarele clasate, dar ei au fost înlăturaţi.”

Minciună sfruntată:
1) La București, în lipsa unei afirmații susținute de cifre exacte, tabelate, privind magistrații în cauză, Secţia de procurori a CSM a reacționat imediat: ”Atribuirea unor conotaţii negative generale soluţiilor de achitare, care în România se încadrează în limitele normale la nivel european, este un demers de natură a decredibiliza întreaga activitate a Ministerului Public. Toate probele administrate în cursul urmăririi penale sunt supuse evaluării, sub aspectul legalităţii, numai judecătorilor. Afirmaţia că soluţiile pronunţate de magistraţi s-ar dispune dincolo de o astfel de evaluare făcută exclusiv de judecători, în afara cadrului legal ori ca efect al unor presiuni de orice natură, are un real potenţial de afectare a independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei;

• Premierul Dăncilă: „Despre mitingul din 10 august voi spune câteva cuvinte. Văd că e acuzată Jandarmeria Română că a acţionat împotriva unor oameni violenţi care au încercat să intre în Guvern. Nu am văzut aceeaşi poziţie faţă de alte mitinguri din Franţa, Spania, etc când forţele de ordine au intervenit cu aceleaşi proceduri. Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa”

Minciună prin omisiune :
1) Cu bună știință, cei care i-au scris pe răspunsurile pe foi au pus-o pe Viorica să mintă, aceasta spunând că ”e acuzată Jandarmeria Română că a acţionat împotriva unor oameni violenţi care au încercat să intre în Guvern”. Absolut nici o declarație a oficialilor europeni nu a făcut referire la grupurile violente, detașate de mulțimea protestatarilor pașnici. Toți reprezentanții europeni, cu Verzii în frunte, au ridicat întrebări cu privire la violențele comise asupra femeilor și copiilor, oameni pașnici, neînarmați, sau cu privire la gazarea la întâmplare a sute de persoane, care manifestau cu mâinile ridicate.
Procesul de intenție făcut democrațiilor occidentale, citit nătâng de Dăncilă, demonstrează maniera diversionistă absolută în care s-a plasat întreaga prezentare de la Strasbourg a guvernului PSD-ALDE.

Tehnica diversionistă, aplicată fără rușine în fața PE, este simplă, dar eficientă, la un public vulnerabil, cum este publicul român: se pleacă de la un lucru individual, de la o excepție, de la un abuz singular, cărora li se pompează relevanță și importanță în mod disproporționat, prin trompetele media obediente și prin multiplicări până la saturație, în mediul online. Astfel, particularul devine general, iar generalul este contaminat de particular. Pe măsură ce particularul este prezentat neîntrerupt ca general, (exemplu: ”un anumit judecător este corupt /toți judecătorii sunt corupți”) realitatea este percepută distorsionat și capătă, prin repetarea distorsiunii, valoare de…adevăr.

La Strasborug, acești socialiști români retrograzi – Dăncilă, Plumb, Nica, Pașcu, Tudorel, Negrescu, ghidonați de Liviu Dragnea – s-au vorbit din timp să mintă neîntrerupt – în țară și afară – să își noteze ce mint, ca să nu uite, și să se țină la curent cu spirala propriilor minciuni. Daunele inalculabile pe care le provoacă României, prin inducerea în eroarea a partenerilor europeni, vor fi cuantificate în textul Rezoluției privind România, care va fi adoptată la 1 noiembrie, în Parlamentul European.

Poate cea mai elocventă descriere a buneicredințe, a îngrijorării protectorare cu care Comisia Europeană și Parlamentul European le-au avut față de situația din România, aparține lui Franz Timmermans: „Ultima dată am discutat statul de drept în februarie. Suntem cu toţii conştienţi că iniţiativele autorităţilor române, refomele legilor justiţiei şi codurile penale au adus multe îngrijorări în UE. Foarte multe ar putea submina justiţia. Acestea sunt îngrijorări pe care Comisia le împărtăşeşte. CE are o abordare clinică şi nepărtinitoare. În ceea ce priveşte legile justiţiei, cele trei legi definesc organizarea judiciară, a CSM şi statutul magistraţilor. Aceste legi au fost contestate de mai multe ori la CCR. Consiliul European, prin GRECO, a adoptat un raport, dar şi raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia a fost extrem de critic la adresa modificărilor. Ştiu că PE va fi extrem de atent la aviz. Însă Parlamentul României nu a dat semn că răspunde la acest avize si semnale”. Și a continuat: „CE a recomandat să ceară ajutorul Comisiei de la Veneţia. (…) Independenţa sistemului judiciar şi capacitatea de a combate corupţia sunt jaloane esenţiale, însă lucrurile merg înapoi. (…) Dacă sunt adoptate fără corecţii, aceste legi din domeniul penal, vor periclita autonomia justiţiei în combaterea corupţiei. Veţi vedea şi în noiembrie ce s-a scris în MCV, faţă de ianuarie 2018. Situaţia s-a deteriorat”, a spus Timmermans.

De trei ori, în mai puțin de doi ani, au avut loc reuniuni politice, privind România. Parlamentul European a discutat pe marginea situației din România în februarie 2018, la Strasbourg, și în februarie 2017, la Bruxelles, după adoptarea ordonanței 13 privind amnistia și grațierea, ulterior abrogată. Reuniunea de astăzi a pus capăt dezbaterilor-audieri.

Discursul mincinos, diversionist și țâfnos al premierului Viorica Dăncilă nu i-a convins pe eurodeputați. Ofensele nefondate, insinuările jenante, pasarea responsabilităților și sforăitoarele ”declarații de independență”, conotate drept patriotice și demne de Liviu Dragnea, Tăriceanu și acoliții, au lăsat un peisaj dezolant în urmă, la Strasbourg.

Într-o sală pe trei sferturi goală, în afară de propriii europarlamentari, guvernul PSD nu a fost aplaudat și susținut de nimeni. Nici de cei din familia politică socialistă din PE, nici de grupul ALDE, la care este afiliat ALDE România, nici de reprezentanții Verzilor.

Spectacolul naționalist – marcat de accente șovine și iliberale – prestat de haita lui Dragnea în fața Parlamentului European, plesnește peste față România, și viitorul ei în Europa.

În aceste condiții extreme, a fi patriot, în România, înseamnă a te opune propriului guvern anti-european, revizionist, autocrat, fanfaron, arogant, discriminator și corupt.

 

WWW.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.