NOI PROTESTE PENTRU INDEPENDENTA PROCURORILOR

In Romania a fost cele mai mult proteste organizate pentru combaterea coruptiei si pentru independenta procurorilor , si jos labele penale de pe sistemul judiciar. Cu o majoritate parlamentara penala tot mai crunta si periculoasa, a schimbat parcursul de modernizarea sistemului judiciar la nivelul national, dupa ce marele donator Comisa Europeana a investit miliarde de euro, pentru reabilitarea statului de drept, iar actuala Guvernare lipsita de viziune si de reforme serioase dupe modelul altor state membre europene, au capusat si desfiintat Agentia Nationala AntiCoruptiei fiind subordonat sub politicul.

Egalitatea aduce noi provocarii in mandatul exercitarii noilor lovituri de stat in numirea procurorilor, nu se doreste recalificarea procurorilor, se doreste legii proaste expresii penalilor de lux, care a adus Legea Compensatorului din cauza ca nu exista zero Justitie si Statul de Drept sa supervizeze activitatea executiva care face acte in forma calificare de coruptiei. Noul Cod Penal si Codul Civil, produce grave derapaje in ordinea Constitutionala, iar infractorii cu experinta la crime pe domeniul public si recidivistii care nu au avut parte de o reabilitare pshiologica si fizica, garanteaza la modificarea pachetului de legii. Scandal tot mai mare la adresa Justitiei din Romania care nu se recupereaza de loc si astfel incat Legile Justitiei pe modelele penalilor de azi, pune in pericol grav cresterea economica, si investitiile in resurse umane. Procesele penale sunt tot mai multe si care nu ajuta de loc la Schimbarea Codurilor de Procedura Penala si Civila.

Avem nevoie de statul de drept si libertatii fundamentale deoarece nu mai merge cu guvernarea penalilor si criminalilor asupra modernizarii infrastructurii judiciare. Penalii si Infractorii sa nu devina creatorii ai politicilor publice si sau ofere de loc modernizare Romaniei. Asadar, lipsa de modernizare a sistemului judiciar , pune in pericol siguranta milioane de romani pe domeniul public si activitatea separarilor puterilor in stat. Sindicatele din Sistemul Justitiei sa se aplece cu mai multa aplicabilitate si sa ofere acea plasa de ajutor social atat persoanele condamnate si cat la reabilitarea lor, fiind ca acum nu exista niciun program national, pentru modernizarea reeducarea adecvata a pucarasilor si mai ales sistemul devine un pericol pentru el insusi. Monitorizarea Codurilor Penale a fost operate la ordin politic si nu la nevoile reale ale procurorilor si judecatorilor, astfel incat CSM si Comisia Europeana si ONU, asteapta rezultate pe masura fondurilor oferite si livrate prin Programul de Modernizarea si Reabilitare a combaterii Coruptiei si inechitatii si mai ales lipsa de egalitatii de gen si de sanse, ofera astfel de demers european.

Legile Justitiei a fost nu dupa o reforma serioasa ce avea nevoie sistemul juridic, si institutiile de specialitate a fost politizate sa greveze si mai grav procesele de pe rol. Statul de drept care nu mai exista in Romania, a devenit sa fie controlat de clientii penali si infractorii ce conduce acum multe departamente ale Ministerului Justitiei si mai ales sa creeze manipulare medicala, interese de clientela selectiva, si sa subordoneze unii procurorii sa fie numit la comanda politica. Recalificarea la locul de munca a procurorilor si judecatorilor europene, sunt aderarea lor la procesele de modernizarea a Tribunalele de Specialitate si independenta procurorilor de separarea politica penala.

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.