NOI PROTESTE FOARTE MARI PENTRU ROSIA MONTANA

Noi proteste foarte mari pentru Rosia Montana in Capitala, si in mai multe orase foarte mari din Romania, precum din Uniunea Europeana, in continuare.

Circa 10.000 de numai persoane, majoritatea fiind foarte tineri, au protestat in numar extrem de mare in Piata Victoriei din Bucuresti, pentru extinderea protestelor prin tara si pentru a spatea saptamana la rand, fata de proiectul Rosia Montana, care prevede exploatarea mineritului in zona Rosia Montana si Muntii Apuseni, cu tone de cianura din partea celor care sunt in continuare de acord cu proiectul Rosia Montana.

Protestatarii s-au adunat, incepand cu ora 18.00 in zona 1 Mai, si au mers pe jos in mars, timp de peste patru ore, pana la Piata Universitatii din Capitala, unde mai erau inca 2000 de persoane, care protestau fata de priectul minier al Guvernului.

Prin fata Guvernului al Romaniei, au fost peste 12.000 de persoane in numar foarte mare, fata de Cluj-Napoca, unde numai 5000 de persoane au protestat in Piata ,,Lucian Blaga”, timp de peste 2 ore, unde nu au fost evenimente sociale din partea protestatarilor din Romania.

Manifestatii au inclus in programul de proteste de strada, la adresa Guvernului USL si sediul DNA in traseul marsului a fost decisă de protestatarii faţă de proiectul Rosia Montana, prin votarea diferitelor variante de traseu anuntate pe Facebook, după ce, in urma cu o saptamana, ei nu s-au alaturat celor care manifestau la DNA in sprijinul instituţiei, deşi unii au propus acest lucru, potrivit mediafax.ro

Jandarmii au primit ordin politic, sa reduca numarul protestatarilor din Capitala, astfel incat au internevit in forta, cu peste 300 de jandarmii in zona Piata Universitatii, unde traficul a fost oprit, pentru mai bine de peste patru ore, conform protestatarilor din Capitala.

Manifestanţii cer ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activităţile miniere din România, Guvernul să respingă, prin hotărâre, în regim de urgenţă, acordul de mediu, Roşia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO şi demisia premierului Victor Ponta şi a celor patru iniţiatori ai proiectului de lege: miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

In prezent, sunt peste 100.000 de cetatenii romani, care au protestat in numar foarte mare prin toata Romania, fata de priectul minier de la Rosia Montana, unde au mers in mars, fara sa afecteze siguranta si ordinea publica de pe strazile din Uniunea European.

ZiarulViitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Ludovic Orban. Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro