MINISTERUL JUSTITIEI SOCIALE ESTE MINISTERUL ABUZURILOR PUBLICE

 

Ministerul Muncii si Justiei Sociala cu entitate autonoma si persoana juridica, este o entitate de elita, care comita cele mai grave lovituri asupra Drepturilor Copiilor si protectiei persoanelor marginalizate. Angajatii Directiei pentru Protectia Copilului din Romania sunt tot mai slabi pregatiti si necalificati din punctul de vedere al studiilor superioare si cele ale pregatirea pedagogica, deoarece functiile ocupate sunt pentru a permite tot mai grave probleme in sistemul de Asistenta Sociala, pentru zero un nivel ridicat de ingrijirea , cresterea si ocrotirea minorilor de violuri, din partea angajatiilor din centrele de plasament ce nu au de loc o pregatire profesionala,  adecvata la nivelul tratatelor internationale .

Si , lipsa de salarii decente ale functionarilor publice conduce la cele mai inate forme de discriminare intre bugetarii si mai ales intre copiii cu fara parinti, fata de functionarii publici, respectiv Parlament, Guvern, Curtea de Casatiei si Consiliul de Concurentei, care restul anjajatilor bugetari, asistenti sociali si asistenti maternali, psihologi, instructori, de educatiei, consilieri juridici, invatatori, profesori universitari etc.

Raportul mondial de incluziune sociala privind copiii institutionalizati, si tot timpul victime ale sistemului de protectia abuzurilor asupra copiilor, din toate centrele de plasament de pe teritoriul al Romaniei, ridica un grad inalt de risc, privind dezvoltarea si integrarea lor pe piata fortei de munca. Reprezinta o sigura sursa pentru o sansa egala pentru educatie si mai ales sa aiba acces gratuit la educatiei si un nivel de trai. Pentru a le oferi o copilarie cat mai decenta si sa-i ajute sa nu se simnta ca sunt  victime ale violatorilor si discriminatior  de catre Statul Roman  ce se impune sa se bazeze pe diferite proiecte sociala de adaptare in colectivitate.

Manifestarile ale Discriminarii sunt unele dupa parasirea Centrelor de Plasament, dupa indeplinirea vastelor de 18 ani, si nu au de loc acces la egalitatea de sanse pe piata muncii si a continua studiile superioare. Deoarece sistemul de Proiectia Copilului este tot mai preagatit tot mai prost si functionarii sunt tot mai slabi calificatii din punctul de vedere al eductaiei si ofertei de munca. Nu beneficieaza de loc de o astfel plasa de ajutor serios din partea Statului Roman, din partea multor institutii specializate din cadrul Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, astfel lipsa toleranta este tot mai matura si produce cele mai grave efecte pe termen mult mai mult asupra copiilor orfani.

Din partea Societatii Civile, au fost amendate Legea 272/2004, care prevede acces gratuit la multe abuzuri in forma calificata, care reduce accesul gratuit pentru tinerii orfani, care acest lucru se vede ca sunt victimele ale statului si mai ales este vorba de institutii de stat ce sunt instrumente politice. Apoi mai este vorba de lipsa de educatie primara de prima calitate, fata de copiii institutionalizati fata de scoliile generale unde sunt copii cu parinti. Avocatul Poporului prin Legea 35/1997, cu rang de secretar de stat, intrucat ii ofera si ii permite legea in contextul sistemului romanesc sa fie independenta tot nu se implica sa fie tot mai independenta de toate institutiile ale Ministerului Muncii si zero Justitiei Sociala care produc extrem de multe abuzuri in forma calificata.

 

In zile de azi, personalul din sediile de Protectia Copilului de pe raza Romaniei, sunt foarte slabe calificate , nu are de loc abilitatea si organizarea sa previna de solutii  alternative, si sa genereze plus valoare intelectuala din partea copiilor provenitii si din toate centrele de plasament, deoarece nu considera ca isi pierde locurile de munca ce sunt sigurele existe pe piata fortei de munca din Romania.

Abuzurilor asupra minorilor sunt tot mai repetate si comit grave probleme ale sistemului de protectie si ingrijirea , pentru ca le fura muncarea de la gura, nu au haine noi, nu au de loc caiete si un sistemul de sanatate publica de calitate, iar lipsa de psihiatrice conduce la cele mai grave abuzuri in forma calificata de catre toti intelectualii de mana a cine asupra minorilor.

Conventia pentru Drepturilor Copiilor de la ONU -1988, nu se angajeaza de loc in sistemele de Protectia Copiilor de pe teritoriul al Romaniei, astfel decat nu exista de loc egalitatea de sanse si tratament egal pentru fiecare copil, fiind doar o sursa de venit pentru toti clinetii ai partidelor politice expirate de realitatea europeana. Legea 272/2004 trebuie scoasa si modificata in conformitate cu directivele mondiale privind securitatea si eliberarea abuzurilor din functii publice ce sunt si foarte multe si amenajate in centrele de plasament, pentru ca directorii de centrele de plasament sunt plantati de catre baronii de partide penale ce au probleme grave cu legea si lupta si fac scut si iz impotriva Drepturilor Omului si Drepturile Copiilor, astfel viitorul copiilor din centrele de plasament nu mai reprezinta un nucleul dur de dezvoltare si crestere ale elitelor intelectuale ale zilele de azi.

Protectia Sociala pentru copiii de peste 60.000 de astfel de copii, nu are de loc de capacitatea pentru  incluziunea sociala ce ar trebuie sa fie pentru a sprijini si ocroti pe tinerii orfani ce nu au de loc o meserie de baza si  sunt discriminati de top angajatorii, pentru ca nu aduce de loc o sursa de venit pentru companiile lor  private care le place sa faca evaziune fiscala si mai ales sa adopte norme neconform cu realitatea economica si sociala. Asistenta Sociala in Romania in 30 de ani, nu a fost atat de sensibila si serioasa , considerata a fii o probleme ce pune in pericol realtiile internationale ale Romaniei care nu a existat de loc o crestere de intelectuali normali, durabila si favorabila pentru victimele ale sistemului de protectie.

Pentru solutii tehnice-pentru realizarea modernizarii sistemului de protectia copilului, care are ca scop inca cele mai grave si produce derapaje sociale tot mai lipsite de demnitatea umana, un rol important pentru cresterea copiilor defavorizati reprezinta crearea de un sistem de protectie sociala la nivelul statului din Suedia si Spania.Sistemul de protectia in abuzuri tot mai grave asupra Protectia Copiilor este tot mai slab subventionat si nu reprezinta un interes deosebit de constentizare si adaptare din partea bugetelor locale si mai ales bugetului de stat, fie ca este vorba de partide politice democratice si sociale si fie ca este vorba de partide liberale si lipsite de sociologia organizatiilor publice de stat si anvelopa de bugetare este in raport cu  profesionalismul tot mai slab si lipsit de actualitate de actorii ce sa proiecteze un sistem la nivelul aderarii Romaniei la spatiul european.

 

 

www.ziarulviitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Dezvoltăm mecanisme și implementăm standardele și activitățile drepturilor omului și statului de drept.