Frontul Naţional din Franţa nu este o formaţiune extremistă, această titulatură fiind folosită pentru discreditarea partidului. Precizarea a fost făcută de liderul formaţiunii, Marine Le Pen, într-un interviu pentru Digi24. Marine Le Pen a vorbit şi despre şansele ca o femeie să ajungă la cârma ţării, în urma alegerilor prezidenţiale.

Alice Iacobescu, jurnalist Digi24: Care ar fi adevărata victorie: să deveniţi prima femeie preşedinte sau primul preşedinte din partea Frontului Naţional?

Marine Le Pen: „Înainte de toate, nu sunt de extremă-dreaptă. Eu sunt naţionalistă. Nimic din programul formaţiunii mele nu este nici pe departe legat de extrema dreaptă. Acest termen este folosit în mod sistematic ca o injurie la adresa noastră, cu scopul de a ne discredita, deoarece nu dorim să ne supunem sistemului care conduce ţările Uniunii Europene. Franţa a avut femei celebre, care au avut responsabilităţi fundamentale în istoria noastră, în primul rând Jeanne D`Arc. Francezii sunt pregătiţi pentru o femeie. Dar cel mai important este că sunt pregătiţi să aleagă lideri patrioţi, care îi vor apăra. Va fi o mare schimbare”. 

Marine Le Pen, la Sinaia: Nu suntem platiti de rusi. Daca stiti o banca din Romania care ar accepta sa ne finanteze acceptam.

 

Presedintele Frontului National din Franta, Marine Le Pen, membra a Parlamentului European, a declarat, sambata, la Sinaia, ca formatiunea pe care o conduce nu este finantata de Rusia, interviu special.

„Era o ancheta americana lansata pentru a descoperi sursele de finantare ale diverselor miscari politice, dar nu sunt finantata de Rusia. (…) Va asigur ca nu suntem finantati de rusi, suntem un partid liber si cred ca ati observat deja acest lucru”, a spus Le Pen, intr-o conferinta de presa, relateaza Agerpres.

In context, ea a explicat modul in care a ajuns sa ia un imprumut de la o banca ceho-rusa. „Am incercat sa obtin un imprumut de la o banca franceza si am fost refuzata, am incercat sa obtin un imprumut de la o banca europeana si am fost refuzata, am incercat sa obtin un imprumut de la o banca mondiala si am fost refuzata. Singura care a acceptat sa ma primeasca, dar cu dobanzi deloc prietenoase – 6% – a fost o banca ceho-ruseasca. Astfel, m-au acuzat ca am acceptat sa inchei un contract cu aceasta banca. Dar daca stiti alta, o banca din Romania, care ar accepta sa finanteze Frontul National, sa ne imprumute bani, nu ezitati, dati datele. Daca exista o banca interesata, nicio problema, o inlocuiesc cu placere”, a declarat Marine Le Pen.

In ceea ce priveste scandalul ”Panama Papers”, ea a aratat ca implicarea numelui sau in acesta a deturnat atentia de la cei cu adevarat implicati.

„Gasesc de-a dreptul incoerent faptul ca cei care se plang de evaziune fiscala sunt de asemenea cei care nu sunt in stare sa securizeze frontierele. Nu ne putem astepta ca atunci cand lasam liber sa circule capitalul sa nu vedem si averi care pleaca peste granita”, a mai spus Le Pen.

Marine Le Pen a participat la Conferinta Internationala ”Europa noastra – Europa Natiunilor”, alaturi de europarlamentari ai Miscarii pentru o Europa a Natiunilor si a Libertatilor.

ZiarulViitor.ro