LA ANIVERSAREA 100 DE ANI

 

La aniversarea în Parlament a 100 de ani de la Marea Unire, le-am transmis clar parlamentarilor și guvernanților: Ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la demnitatea Centenarului și nu îl dezonorați! Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu legi ale justiției și cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democrație veritabilă!

 

Centenarul Marilor Penali si Guvernul marilor fapte penale de la crearea statului roman, cu propria Lege Fundamentala, si croirea unui bande politice moderate, plus reforma penalilor, clasa partidelor politice ce sunt din toate punctele de vedere in afara constuirii unui stat modern si la construirea si dezvoltarea unui nivelului de trai. Romania a trecut prin multe conflicte de ideologii si mai ales lupte politice, care astazi sunt ranite cu tot felul de incrediente de uleiuri de floarea penalilor, si azi au cel mai lung razboi pentru viata si pentru moarte, pentru salvarea mafiilor penalilor, care nu vor sa plece de la guvernare, sa vina alti romani cu frica fata de Romania.

Centenarul al marilor penalilor a oferit o tribuna a Parlamentului  unde se organizeaza cele mai multe circuri politice si multa bataie de joc, dupa ce acum 100 de ani, Bucovina si Tara Romaneasc, prin liderul politic Iuliu Maniu, punea bazele realizarii unei reforme politice agrare, ale lui prim-ministrul Mihai Kogalniceanu, crearea primelor partide politice,  si reforma asistentie sociale, dupa primul razboi mondial.

Refroma politica acum 100 de anu, reforma Constitutiei la Iasi, unde era considerata Capitala renasterii ale valorilor traditionale si nationalismul .  Astăzi avem tendința de a ne plânge pentru multitudinea de probleme, faptul că suntem dezbinați, că avem mari probleme economice, că am pierdut cu decenii în urmă o parte din teritoriul țării, iar astăzi mulți români pleacă pe alte meleaguri. Avem totuși o țară mult diferită față de ce aveau românii din 1859. Perioadele premergătoare acestor ani de grație 1859, 1918 au fost extrem de importante pentru ca ambele uniri să aibă loc. În pregătirea acelor evenimente cetatea Iașilor a avut lucrarea sa de excepție prin oameni de excepție, pentru o realizare de excepție”, a afirmat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pe 20 iunie 1917 Senatul României a adoptat, la Iași, înscrierea principiilor sufragiului universal și, respectiv, dreptului de proprietate în Constituția României. Acest act de reformă constituțională radicală pentru acea epocă a fost precedat, pe 14 iunie 1917, de adoptarea de către Camera Deputaților a propunerii adresate Parlamentului, printr-o declarație, de către prim-ministrul Ion I.C. Brătianu (6 mai 1917) și a Proclamației Regelui Ferdinand I (din data de 5 aprilie 1917), prin care se promiteau țăranilor soldați pământ și drepturi cetățenești.

Tot pentru a marca acest moment al Centenarului Reformei Constituționale de la Iași (14-20 iunie 1917 — 14-20 iunie 2017), în cursul dimineții de marți a fost organizat și un Te Deum în memoria făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. La slujba oficiată în Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei de mitropolitul Teofan au fost participat reprezentanți ai Președinției României, Principele Radu al României, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului academic.

 

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.