Klaus Iohannis, atac la ultimele trei guverne: Predictibilitatea economică nu este un slogan

 

 

Klaus Iohannis a atras atenția Guvernului asupra lipsei de predictibilitate a măsurilor economice, în discursul pe care l-a susținut marți seară cu ocazia aniversării a 25 de ani a Camerei de Comerț Americane din România (AmCham România).

Șeful statului le-a transmis guvernanților că ”predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor” și că lipsa acesteia duce la ”lipsa de sustenabilitate a performanțelor economice”.

”România a încheiat anul 2017 cu o creștere economică record în Uniunea Europeană, de 7%, care generează însă și o serie de contradicții și, bineînțeles, foarte multe așteptări.

Dincolo de dimensiunea cantitativă a creșterii economice, reperele acesteia în materie de producție și competitivitate vă aparțin dumneavoastră, mediului de afaceri, în special acolo unde și atunci când investițiile vizează perspective de dezvoltare pe termen lung și sectoare competitive ale economiei noastre.

De exemplu, sectorul IT, sectorul energetic și industria auto sunt, în prezent, domenii cu un potențial economic deosebit de important pentru România.

Sectorul IT, bunăoară, a depășit constant ponderea de 5% din PIB, fiind deasupra mediei europene și în plină expansiune. Inovația și tehnologia vor constitui platforma indispensabilă a economiei viitorului, iar potențialul creativ pe care România îl deține merită a fi pus în valoare.

În calitate de oameni de afaceri, dumneavoastră înțelegeți cel mai bine faptul că performanța mediului de afaceri nu poate fi, pentru prea mult timp, deasupra calității politicilor economice pe care Guvernul le promovează.

De aceea, am atras atenția tuturor guvernelor, dar cu precădere celor trei din ultimul an, că predictibilitatea economică nu este un slogan la care se apelează doar cu ocazia seminariilor.

În esență, lipsa de predictibilitate atrage și lipsa de sustenabilitate a performanțelor economice, iar mediul de afaceri știe cel mai bine că ceea ce se câștigă ușor de multe ori se pierde la fel de ușor.

Tocmai de aceea, pentru a obține un parcurs economic durabil, decidenții de politică economică trebuie să fie capabili să ofere încredere mediului privat, prin măsuri bine fundamentate, transparente și, mai ales, predictibile, care să rezolve problemele din economie, nu să creeze altele poate chiar mai mari”, a declarat Klaus Iohannis. Primarul Capitalei, nu are dreptul sa inchida scoliile din Bucuresti, de asta se face prea multa politica slaba cand ai in viata politica repere politice infecte si care fac afaceri de politicii publice la fluxul manipularilor despre cresterea economica, care nu exista si este o crestere economica numai in Programul de guvernare al tuturor Penalilor din guvernarea sacra, lipita in dosarele cu iz mafiei politice personalizate ce revine ptr modelele de guvernare . Romanii au dreptul sa stie de ce genul penalilor este mai presus de legea penalilor si ca o lege este mai periculoasa de cat majoritatea politicienilor penalilor care promit numai milioane de noi locuri de munca si cea mai mari cresteri economice din lumea , cu fara taxe pe case, pe bunuri private, prin munca romanilor la un euro pe zi, care de fapt este vorba despre criza economica, si criza sociala , de asta nu exista de loc clasa de mijloc in Romania, anului 2018.

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !