Ion Cristoiu dezvăluie calculele lui Dragnea de la Congresul PSD

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă o analiză a jurnalistului Ion Cristoiu pe tema situației interne din PSD și în care prezintă planul pe care și le-a făcut Liviu Dragnea prin organizarea Congresului.

În orice moment, membrii acestui organism (Biroul Permanent Național, n.r.) se pot aduna într-un complot în urma căruia să ceară demisia lui Liviu Dragnea.

1. Cei aleși acum, de fapt cei numiți de Liviu Dragnea, vor fi prea aproape în timp pentru meșterirea unui complot. Pe de o parte pentru că sînt oamenii lui Liviu Dragnea, pe de alta, pentru că noi fiind în această formulă trebuie să treacă timp pînă cînd vor putea alcătui unii dintre ei o Grupare anti Dragnea în interiorul conducerii PSD.
2. Persoana în jurul căreia s-ar putea țese un complot e președintele executiv. Congresul a ales-o pe Viorica Dăncilă în această funcție. Desemnînd chiar premierul în această funcție, Liviu Dragnea a riscat, deoarece are acum un președinte executiv care poate fi oricînd un contracandidat în ochii baronilor locali. Numai că el a fost constrîns să riște tocmai din nevoia de securizare pe termen scurt a postului său. Dacă ar fi propus pe altcineva, exista riscul să nu obțină prea ușor votul congresului. Liviu Dragnea mizează pe Viorica Dăncilă atît pentru că o știe supusă, cît și pentru că pe termen scurt e greu de presupus că premierul va reuși să intre într-un complot. Mai ales că un complot riscă să eșueze și atunci Viorica Dăncilă poate să piardă totul.
3. Nu în ultimul rînd, Congresul s-a vrut un moment de sporire a Cultului personalității lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a socotit că un asemenea moment de triumf va fi prea aproape de momentul sentinței pentru ca el să nu descurajeze o posibilă tentativă de a i se cere demisia.
Acestea sînt – repet – calculele lui Liviu Dragnea.
Dacă ar fi urmărit Games of Thrones, sau dacă ar fi fost capabil să învețe ceva din acest film politic, una dintre cele mai mari producții dedicate sălbăticiei care e bătălia pentru putere, Liviu Dragnea ar fi înțeles că în politică nimeni nu trebuie să aibă încredere în nimeni. Prin urmare, el, Liviu Dragnea, n-ar trebui să aibă încredere nici măcar în fratele său, d-apoi în Viorica Dăncilă. (Mai multe detalii AICI)

Adevarul:

Până atunci, societatea românească trebuie să se lupte cu rezultatele pe care guvernarea PSD le produce zi de zi, fără a mai ţine cont de biblia programului de guvernare. Incompetenţa şi proasta guvernare nu pot produce altceva decât ce se vede.
În 2017, România nu a beneficiat de niciun kilometru nou de autostradă. Trenurile merg cu viteză medie mai mică decât pe vremea lui Carol I.
Metroul către Otopeni este deja un obiectiv ratat. Pur şi simplu nu se face.
Metroul din Drumul Taberei care trebuia inaugurat de trei ani, nu va circula nici în 2018. Sunt probleme mari cu finanţarea şi Comisia Europeană nu se angajează să mai plătească aşa ceva.
Programul spitalelor regionale, trecut cu litere groase în programul de guvernare, nu este altceva decât o fantasmă bună de luat voturi. Din cele opt spitale regionale au rămas trei. Comisia Europeană a acceptat să finanţeze spitalele regionale de la Iaşi, Craiova şi Cluj. Rezultatul? Niciunul dintre ele nu este în poziţia de a primi vreun ban pentru că proiectele nu sunt gata şi nu pot fi trimise la Bruxelles. Sute de milioane de euro sunt pierdute în acest moment.
Comisarul pentru Dezvoltare, Corina Creţu, a venit la congresul PSD cu o mare veste, 450 de milioane de euro nu vor fi pierdute, ci alocate sub formă de vouchere pentru cei care vor să-şi reabiliteze locuinţele din punct de vedere energetic. Pare un triumf. Dar adevărul este că suma de 450 de milioane de euro este doar o parte din cei 800 de milioane care urmau să fie pierduţi. E bine că li s-a dat altă destinaţie, dar de ce nu au fost folosiţi pentru spitale? Şi cum recuperăm şi restul de 350 de milioane?  (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Disputa dintre Moscova şi Kiev cu privire la tranzacţiile cu gaze naturale intră într-o nouă rundă, iar unii se tem că livrările de combustibil via Ucraina vor fi din nou stopate. Ce ţări ar putea avea cel mai mult de suferit? Vor isca oare tensiunile bilaterale un nou război al gazelor? se întreabă Deutsche Welle.
Noua dispută provoacă oarecare îngrijorare în UE. Autorităţile de la Bruxelles s-au oferit să ajute la încheierea unui acord după experienţele privind conflicte similare în 2006 şi 2009 care au dus la stoparea livrărilor de gaze via Ucraina. Berlinul este de asemenea îngrijorat.
La sfârşitul lunii fe­brua­­rie, o instanţă din Stock­­holm a decis că gi­gan­tul rus Gazprom tre­buie să plătească com­pa­niei ucrainene Naftogas 2,56 miliarde de dolari pen­tru a fi transportat mai puţine gaze prin gazo­duc­tul ce trece prin Ucraina. Gaz­prom a anunţat că va re­zi­lia toate contractele cu Naftogaz, însă ucrainenii au ripostat că acest lucru nu este posibil până în momentul expirării acestora, în 2019.
Germania este îngrijorată, însă riscurile pentru această ţară nu sunt foarte mari. Potrivit lui Jorg Forbrig de la German Marshall Fund, gazele ruseşti sunt foarte importante pentru Germania, însă cea mai mare parte a acestora nu vine prin conductele ucrainene.
„Conducta care trece prin Ucraina joacă un rol marginal, cel puţin pentru consumatorii germani şi piaţa germană“, a explicat acesta.
În schimb, conflictele anterioare dintre Ucraina şi Rusia au arătat că ţările balcanice, în special Bulgaria, România, Serbia, Bosnia-Herţegovina, ajung să fie cele mai afectate.
„Aceste ţări sunt aproape complet dependente de gazele ruseşti furnizate via Ucraina“, arată Forbrig. Spre deosebire de Germania, acestea nu au altă opţiune pentru obţinerea de gaze ruseşti. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Actualitatea internaţională îi oferă ocazia lui François Hollande să iasă din rezerva pe care şi-a impus-o de când a plecat de la Palatul Elysée. Fostul preşedinte al Franţei se arată îngrijorat de evoluţia situaţiei din Siria într-un lung interviu acordat ziarului Le Monde.
Ofensiva militarilor turci contra kurzilor din oraşul sirian Afrin şi ofensiva regimului de la Damasc în Ghouta orientală l-au împins pe François Hollande să iasă din rezerva pe care şi-a impus-o de când a plecat de la putere.
Fostul preşedinte se declară «solidar şi responsabil» de situaţia din Siria. Solidar cu kurzii care au permis occidentalilor să-i gonească pe islamişti din oraşul Raqa. Responsabil pentru că a acceptat să-l urmeze pe Barack Obama în august 2013 în loc să bombardeze Damascul după ce regimul al-Assad folosise arme chimice, o linie roşie pentru american care nu s-a ţinut însă de cuvânt.
Profitând de tragedia siriană, François Hollande se arată astăzi extrem de vehement vizavi de Rusia, ţară cu care dealtfel a dialogat foarte puţin în timpul mandatului său. «Rusia este gata oricând să blocheze la ONU anchete ce ar putea da naştere la sancţiuni. Rusia este gata oricând ca să împiedice adoptarea de rezoluţii în sânul Consiliului de securitate».
«Rusia, unul dintre cei trei mari actori în ofensivă din Siria alături de regimul de la Damasc şi Turcia, profită de inerţia statelor occidentale pentru a sprijini în mod cinic regimul» mai spune fostul preşedinte francez. (Mai multe detalii AICI)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

No announcement available or all announcement expired. Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !