Iohannis: Dacă am aduna kilometrii de autostradă promiși, am avea autostrăzi cât China. Fiecare premier inaugurează câte un metru de autostradă

Dacă am avea kilometrii de autostradă promiș de guvernanți, am avea autostrăzi cât China, a declarat Klaus Iohannis, la uzina Dacia de la Pitești. Realitatea, însă, e gravă atât pe drumuri, cât și pe călile ferate, a remarcat președintele. „Cred că dacă am aduna promisiunile de kilometri de autostradă făcuți de toți guvernanții am avea autostrăzi cât China. Evident că nu avem nici măcar 800 de km de autostrăzi. Noroc că până aici vine una (n.r.: Autostrada București- Pitești). Fondurile europene sunt importante pentru că sunt destinate fondurilor regionale. Marile proiecte de infrastructură au nevoie de o pregătire foarte serioasă. Majoritatea proiectelor aflate în execuție sunt proiecte fazate, gândite pentru exercițiul financiar anterior, nu au fost realizare de cei care au avut decizia și au fost trecute în actualul exercițiu”, a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.

Președintele a mai remarcat faptul că: ”avem tronsonul Deva-Lugoj. Fiecare premier inaugurează câte un metru de autostradă”.

Cât despre transportul pe calea ferată, șeful statului a declarat: „Dacă dumneavoastră transportați de la Craiova în Europa de vest automobile noi, în medie până la Curtici transportul e de 24 de ore, iar apoi în Europa de Vest de 12 ore. (…) CFR ne spune că speră, atenție speră, să înceapă execuția în 2022. E foarte târziu. Ciclul de finanțare e până în 2020, dar trebuie să se încheie în 2023 ca să fie finanțat din fonduri europene”.

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor