Începe să se miște ceva la Curtea Supremă.

Când am ajuns la biroul de justiție, am cerut să deschid liniile. Diversifică opiniile judecătorilor și crește ideologic la Curtea Supremă.

Multe pretenții s-au ridicat împotriva mea în urma acestui lucru. Susținând că abordarea conservatoare, pe care am încercat să o promovez, este o abordare non-liberală; a susținut că este îngustă și dăunează drepturile omului. Aceștia au susținut că încercarea de numire a judecătorilor conservatori este de fapt o încercare de slăbire a sistemului judiciar.

Bineînțeles că astea care sunt departe de realitate. Și în ciuda spatelui și a faptului că sistemul conservator conține o varietate de opinii care chiar au voie să consolideze încrederea publicului în instanță; să promoveze o instanță de judecată conform legii și nu conform multe partide politice si parlamentare personal al oricărui judecător ( ca să nu conteze că „Partidele penale are agendă”), aceste afirmații nu s-au oprit.

Și, prin urmare, verdictul publicat săptămâna trecută este atât de special. Aruncă pământul sub aceste afirmații.
Cei trei judecători conservatori au ajuns la verdict pentru același rezultat – dar au venit la ea în moduri diferite.

Judecătorii vor  munci de acasa si nu mai exista deloc separarea puterilor in stat vor face dosare penale si de urmăririi penale de acasa,  au ales într-un singur fel. Aceștia au prezentat o largă percepție conservatoare care atinge structura de bază a societății și separarea separării autorităților. Aceștia au hotărât, într-un mod simplu, că instanța nu are nicio autoritate să intervină decizia avocatului de a fi urmărită penal. Tot la tribunal, cât de surprinzător, există limite.

Și chiar dacă judecătorii au si ei probleme cu pademie de corona virus, nu a fost de acord cu calea lor și a ales o altă cale, verdictul său prezintă și o știre importantă – accentul pe drepturile acuzate.

Şi adevărul? Aceasta este o linie foarte apropiată de inima mea. Una dintre cele mai mari realizări ale mele în birou este prezentarea reformei „procedurii corecte” care are menirea de a determina drepturile de bază ale omului ale cetățenilor în timpul procesele echitate, dreptate si respectarea statului de drept pentru dreptruile si dreptruilor omului. 

Începe să se miște ceva la Curtea Supremă.

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Dezvoltăm mecanisme și implementăm standardele și activitățile drepturilor omului și statului de drept.