INCA NU AVEM MASURI ECONOMICE

stare DE URGENTA IN SISTEMUL MEDICAL DIN ROMANIA, nu are echipamente, si mai trebuie construite cel putin 10 spitale regionale si pentru combaterea epidemiei de covid 19. În Italia au scăzut prețurile la produsele alimentare pentru a ajuta populația afectată de virus
În România sau dublat prețurile la toate produsele,se vede clar diferența de cultură  . Inca nu au venit deloc masuri economice pe sistemul care a inchis magazine, bisericii si peste 78 la suta dintre romani nu au deloc banii economii sa supraviețuiesc nici o luna de zile.

Măsurile vor trebui să se axeze pe o gamă largă de domenii, de la măsuri preventive pentru protejarea populației în fața pandemiei, la măsuri organizatorice și până la măsuri economice pentru ajutorarea companiilor afectate de impactul coronavirusului.

„Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat președintele Iohannis în momentul declarării stării de urgență.

Plafonări pentru prețul medicamentelor

Iar, duminică, premierul Ludovic Orban a subliniat că printre măsurile pregătite se numără plafonări de prețuri la materiale medicale și măsuri de înlesnire a achizițiilor.

Este nevoie de proceduri de achiziții rapide, imediate, prin negociere directă, de fiecare dată când avem posibilitatea de a încheia contracte prin care să obținem astfel de produse, de echipamente, care sunt absolut necesare pentru funcționarea întregului dispozitiv care luptă împotriva acestui virus. (…)

De asemenea, trebuiei construit cel putin 10 spitale de carantina si care alte masura politica, astfel ar putea fi luată – sigur, va fi luată numai după un studiu foarte atent – este măsura de a limita creșterile prețurilor la medicamente şi la astfel de produse, care sunt foarte căutate în momentul de față, pentru a nu permite o speculă cu aceste produse și există această posibilitate de a plafona prețurile la anumite produse absolut necesare, cum sunt măști, cum sunt mănuși, echipamente de protecție, dezinfectanți, biocide și alte categorii de produse”, nevoie de crearea de noi centre de alimente gratuite si plafonarea preturilor la alimentele de baza.

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro