IN OPINIA LUI CRISTIAN PREDA, DESPRE RAZBOIUL DIN POLITICA DIN PARTEA PSD

 

Preda: Dosarul Bucureştiului pentru găzduirea Agenţiei Medicamentului avea o lacună serioasă.Europarlamentr sustine ca este nevoie de dreapta politica sa fie mai vizibila si mai serioasa din punctul de vedere politic.

România a propus pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului o clădire neterminată şi plasată într-o zonă unde nu prea are foarte multă lume chef să meargă. Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul Cristian Preda (PPE), care crede că românii vor putea găzdui sediul unei instituţii europene importante, dacă vor începe să se perceapă cu adevărat ca europeni.

De ce a pierdut Bucureştiul cursa pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului în favoarea Amsterdamului? Cristian Preda crede că „există o cauză de ordin mai general şi una care e legată direct de dosarul prezentat de Bucureşti. Cauza mai generală e aceea că în ultimii ani s-a născut o neîncredere în Estul Europei, în general. Din păcate, reacţiile anti-Bruxelles care au venit din toate capitalele ţărilor de la Vişegrad, ca şi de la Bucureşti, au creat percepţia potrivit căreia Estul nu prea vrea să fie integrat, nu prea vrea să fie împreună cu ceilalţi europeni. Cauza specifică, să zic aşa, e legată de dosarul prezentat de Bucureşti, care avea o lacună foarte serioasă şi anume clădirea care a fost propusă era o clădire neterminată şi plasată într-o zonă unde nu prea are foarte multă lume chef să meargă. N-am auzit vreun turist care să vină în Bucureşti şi care să meargă să se plimbe în Pipera, printre blocurile alea de birouri de acolo. Deci nu era chiar cea mai sănătoasă opţiune”.

„Şi eu şi ceilalţi parlamentari europeni din România am sprijinit candidatura Bucureştiului, dar era clar că atunci când propui o clădire neterminată, nu iei în serios dosarul, nu-ţi propui să câştigi. E ca şi cum ai invita nişte oameni la o întâlnire, într-o casă care nu e terminată şi le spui: aduceţi voi zugravii! Nu era ceva care să se lege”, spune eurodeputatul.

Ce şanse are România să obţină găzduirea unei instituţii europene importante, pe viitor? Cristian Preda apreciază că „există această şansă, dacă începem să ne percepem cu adevărat ca europeni, pentru că noi oscilăm: ba suntem de părere că suntem discriminaţi, aruncaţi la margine, nesemnificativi, neluaţi în seamă, ba ni se pare că suntem buricul Pământului şi că ar trebui să dictăm. Între aceste două extreme, cred că există o atitudine moderată, tolerantă, înţelegătoare faţă de ceilalţi, cooperantă. Atunci când vom îmbrăţişa această atitudine, cred că vom fi mai credibili (…). Nu-i un lucru peste puterile Bucureştiului, dar trebuie găsit un loc frumos, un loc care să fie deja amenajat, trebuie să oferi nişte avantaje, trebuie să te pui în lumină cu ce ai mai bun. Nu poţi să-i trimiţi pe oameni într-o periferie, unde n-ai nici trotuare, că în Pipera, dacă ajungi, trebuie să ai multă răbdare, că-i o aglomeraţie infernală, trebuie să ai neapărat maşină, ca pieton eşti clar dezavantajat”.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

No announcement available or all announcement expired. Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !