GUVERNUL VREA MULTA MUNCA SI IEFTINA

Un nou guvern vrea sa fie mai multa saracie si poporul mai prost, decat sunt cei 20 de milioane de romani. Salariul minim nu va creste de loc iar angajatii din sectorul privat , lucreaza pentru 300 de ore cu un venit de sub 200 de euro. Acum, nu mai sunt milioane de romani sa iasa in strada sa dea jos un guvern pentru abuzurile Guvernului PNL, care vrea sa aiba cat mai multa puterii politice si sa produca coruptii publici si zero programe de guvernare de la bugetului de stat. O , Guvernare destul de slaba care trimite tinerii care au votat guvernul PNL si toate partidele de dreapta sa ofere miliarde de euro pentru un guvern care nu este in stare sa aiba o agenda publica serioasa si sa creasca nivelul de trai si caloriile populatiei. guvernul PNL oferă o creştere de numai 83 lei, chemând tinerii şi femeile să iasă la muncă. Dacă cei plătiţi cu salariul minim ar fi fost de la stat, cu proteste în faţa Palatului Victoria, creşterea ar fi fost exponenţială, ca la PSD, şi nu s-ar mai invoca productivitatea

Care este asteptat sa avem o piata de muncii si sociala tot mai slaba si ieftina. Conform toate datele, media de venit la stat ajunge la 3000 de ron si la sectorul privat nu mai mult de 1200 de lei.

Spre desosebire de alte state europene Romania are cele mai multe salarii si foarte mici. Mediul de trai este sub nivelul de trai din toate statele europene. La astfel de 3 milioane de oameni, aproape care nu au de loc venituri si care inca mai au ceva de sub 200 de euro pentru o luna de zile. Nu avem industrie economica de productiei de fier si argint, si nu exista master planuri europene pentru a da oamenilor de munca si Romania consuma mai mult de cat produce.

La polul opus, în industrie, care are ponderea cea mai mare în PIB, de 23% şi unde lucrează 1,2 milioane de oameni, aproape câţi sunt toţi salariaţii de la stat, salariul mediu este de numai 2.767 de lei net, aproape cel mai prost nivel din economie.

Cele mai mici salarii – de 1.400-1.500 de lei net – sunt pe piaţa restaurantelor, dar acolo se trăieşte bine din bacşiş. Într-un oraş mare, un chelner nu câştigă mai puţin de 3.000 de lei net în mână.

Având în vedere nivelurile salariale, prima opţiune a angajaţilor ar fi să lucreze la stat, unde salariile sunt mai mari, unde nu există nicio presiune, unde munca nu este normată şi monitorizată ca în fabricile de componente auto, unde şansa unor pensii mai mari este mult mai ridicată şi unde există un grad de protecţie politică extraordinar.  

Într-un an, grevele în companiile private pe motive salariale pot fi numărate pe degete, în schimb, la orice protest, la stat cerererile salariale sunt aproape imediat satisfăcute. Că doar banii nu-i produce statul, ci trebuie să vină de la sectorul privat.

Guvernul PNL ar fi putut să înceapă să corecteze o parte din aceste diferenţe între sectorul privat şi sectorul de stat printr-o creştere mai accelerată a salariului minim.

www.ziarulviitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro