GUVERNUL PNL IMPOTRIVA TUTUROR COPIILOR

Proiectul de buget promovat prin asumarea răspunderii de către PNL accelerează o tendință constantă a ultimilor ani: favorizarea instituțiilor de forță și militare în detrimentul celorlalte.

Iată cum arată bugetul propus de PNL:
– MApN: de la 17,9 miliarde la 21,1 miliarde lei, o creștere de 18 %, respectiv 2% din PIB
​- MAI: de la 17,19 miliarde la 19,44 miliarde, o creștere de 13%
– SRI: primește 2,67 miliarde de lei, în plus cu 10,20 %
– STS: primește 630 milioane lei, în plus cu 9%
– SPP: primește 272 miliarde, în plus cu 19%
– Sănătate: scădere de la 14,81 miliarde la 11,4 miliarde, în minus cu 23%, compensată cu o creștere a bugetului CNSAS, dar departe de nevoile de finanțare ale sistemului.
– Educația primește cel mai mic procent din PIB din istoria recentă a țării: 2,7%
– Agricultură: scădere de la 21,36 miliarde la 18,3 miliarde lei, în minus cu 14,3%
– Mediu: alocarea a 1,192 miliarde lei, în scădere cu 60,47%
– Dezvoltare regională: alocarea a 5,5 miliarde de lei, în scădere cu 43,5%

Direcția noii guvernări este clară: una autoritară și a subdezvoltării, care condamnă segmente importante ale populației la sărăcie, privațiuni și lipsă de perspective și oportunități. România este printre cele mai sărace țări europene, cu inegalități sociale majore, servicii publice în colaps, și cu un model economic al mâinii de lucru ieftine, care a determinat milioane de români să părăsească țara. Proiectul de buget arată adevărata față a guvernării PNL: aceea de partid preocupat de fidelizarea instituțiilor de forță și nu de dezvoltarea socio-economică a țării.

Asumarea grăbită a răspunderii guvernamentale pe legea bugetului împiedică dezbaterea serioasă a acestuia atât în societate cât și în comisiile de specialitate, echivalând cu un abuz extrem de grav și cu o încălcare fără precedent a principiilor democratice.

Ne opunem acestui atac asupra serviciilor publice de care România are cea mai mare nevoie. Solicităm tuturor forțelor politice să se reconecteze la cetățeni, comunități și nevoile lor reale, iar aceste opțiuni fundamentale să se regăsească în construcția bugetară.

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro