GUVERNARE PENTRU STATUL DE DREPT IN ANUL 2018

Procurorii trebuie să fie independenți pentru ca în România să existe garanția unei justiții independente. Ei nu trebuie controlați politic, nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru. Potrivit Constituției, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției, ceea ce înseamnă că autoritatea pe care ministrul o are în domeniu trebuie folosită pentru a apăra independența acestora. În niciun caz nu înseamnă și nu poate însemna că procurorii sunt în subordinea ministrului. Așa cum am procedat încă de la începutul mandatului meu, voi acționa, evident, cu respectarea Constituției, astfel încât statul de drept să fie consolidat, iar procurorii să rămână independenți.  Guvernare pentru statul de drept din Romania pentru 2018. Problematica combaterii coruptiei si saraciei severa, este tot dificila in domeniul politic nu este un model de guvernare pentru toate culorile politice din curba politicienilor cu dosare penale pe rol pentru numai afaceri sustenabile cu Statul de drept si lipsa de combaterea coruptiei nu este de loc asa de importanta pentru o tara care inca nu a aderat cu drepturi depline la Uniunii Europene.

Dupa ce in anul 2018, au defilat foarte multe guverne la pachet si cu mai multe jocuri politice meschine , precum si de lipsa de promovarii cresterii economice si eradicarea saraciei severa, asupra conservarea statului de drept ca o resursa viabila si moderna, pentru cresterea economica si atragerea fondurile de coeziune, lipsa de combaterea coruptiei in sistemului serviciilor publice si investiitiilor publice sunt tot  mai zero de la zi la zi.

In numele Guvernului de ce mai mica politica si cu zero program de guvernare de buna calitate politica, astfel incat pentru statul bunastarii sociale si eradicarea somajului de doua cifre in piata muncii din Romania, nu se gaseste de loc un guvern pentru redresarea si cresterea economica a nivelului de trai. Sunt milioane de romani care sunt in Romania foarte multi afectati de cele mai slabe politici publice guvernamentale la pachet si care inca nu au de loc ajutoare sociale ca prima de ajutor social  din partea statului , fiind Guvernele PSD-ALDE.

 

In niciun caz, nu putem afirma in anul 2018, ca exista sau este vorba despre clasei de mijloc aici, care nu poate plati poverile fiscale cele mai scumpe, iar povara fiscala in arena sociala comite numai jafuri si crime asupra serviciilor publice pentru lipsa de educatiei moderna, si sanatatii publice, unde au cele mai mici bugete de apararea securitatii umane si calitatea vietii in contextul integrarii la valorile si drepturilor europene.

 

Uniunea Europeana nu are de loc increder in Guvernul protestelor de strada care de cand a venit la guvernare scoate milioane de romani in fiecare zi cu zi,  sa protesteze pentru un stat al mafiei politice, Guvern care provine dintr-o majoritate parlamentara penala si cu parlamentarii mai coruptii de cat alte legislaturi, si care nu sustine de loc aderarea Romaniei pentru alte drepturi si fonduri europene. Agenda liderilor penalii si in lipsa de proiecte de tara au organizat numai lupte asupra sistemului justitiei si Justitiei Sociala, in cadrul agenda politica de guvernare in anul 2018.

In raportul 2018, pentru politicilor publice si necesitatea respectarii statului de drept si altor drepturi internationale si asigurarii unor investitii serioase si pentru indexarea politicilor sociale si ajutoare sociale reale, au fost diminuate cu peste 40 la suta, din bugetului de stat in anul curent.

 

 

In context, pentru Romania, subliniaza necesitatea respectarii statului de drept in Romania si asigurarii unor progrese ireversibile in combaterea coruptiei. Resposabiliatea importanta si de organizarea a Guvernului PSD prin actuala majoritate parlamentara este sa guverneze si sa lase campaniile electorale in alegerile democratice. Guvernarea crizelor politice si cele mai grave crize economice prin adoptarea infaltiei cu peste 5 la suta, si cele mai mici venituri pentru milioane de romani, ar trebuie sa fie stabilitatea si securitatea nivelului de trai. In acest context, statul de drept si respectarea drepturilor omului si alte drepturi sunt puse sub lupta penalilor cu toate guvernele lor cele mai slabe si nedemocratice din arena politica europeana.

 

www.ziarulviitor.ro

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.