FOARTE MULTE ORGANIZATII SUNT LA GUVERNARE PENTRU ROMANIA

Foarte multe organizatii din Societatea Civila sunt la guvernare si urmaresc evolutiile negative ale statului de drept din Romania, astfel sunt cu ochii pe politicienii cu dosare penale si care fac proiecte proprii lor statut si un sistem juridic din Uniunea Europeana. Este foarte de vazut in ce consta unele derapaje ale sistemului judiciar si cum clientela de politicienii isi personalizaza propria lor justitie. Au fost facute multe mdificari ale legilor justitiei si organizarea procurorilor si judecatorilor, fara drept la replica din partea CSM-ului.

 

Precum Comisia Europeana si CEDO au confirmat ca sunt cu ochii pe jurisprudenta Codului Penal si cel Civil, astfel se cere ca procesul legislativ din Romania sa nu faca abuz al parlamentarismului de dictatura nocturna, si se cere ca noile modificari ale Codurilor penale, sa fie in conformitate cu Tratatul de aderare al Romaniei la drepturile si libertatilor fundametale . Lipsa de transparenta publica si asupra sistemului judiciar din Romania va ridica foarte multe probleme de ordin juridic, dece, pentru ca nu au fost elaborate consultarii si nu a fost chemata Comisia de la Venetia in Romania pentru asigurarea transparentei si respectarii drepturilor omului, la un proces echitabil si corect.

Multe vocii din partea elitelor ale statului democratic recomanda in continuare  Parlamentului majoritatii parlamentare PSD si ALDE sa vorbeasca in numele tuturor romanilor, si  nu pentru interesele de grup si mafiei politice, care politicienilor romani sa mai tina cont si de recomandarile MCV pentru aderarea Romaniei la timp la spatiul Schengen.

 

 Uniunea Europeana si Ambasadele  externe ale tarii, sunt foarte mult cu ochii pe liderii politici de la guvernare, care opereaza unele modficari ale legilor justitiei si ale codurilor de procedura penala pentru a scapa pe politicienii  penalii de azi de la guvernare si  ai puterii legistaivite, care isi opereaza operele penale la cheremul statului de drept.

Au fost unele recente lovituri de stat la adresa valorilor si principiilor democratice, si care nu sunt sub umbrela Mecandimului de Cooperare si Verificare(MCV), astfel incat, Comisia Europeana si Consiuliul Europei, ar putea amenda pe Romania la reducerea din fondruile europene si ca Guvernul si Parlamentul ar trebui sa asigure independenta sistemului judiciar in cooperare deschisa cu organizmele sistemului judiciar, astfel se ingradeste transparenta si se legifereaza la crestere coruptia in sistemului judiciar al justitiei. De ASEMNEA, Comisia de la Venetia si Parlamentul Europena, a aratat clar ca unlele consulatri din cadrul Parlamentului, cu Comisia speciala pentru modificarea codurilor penale, nu sunt constitutionale si nu asigura de loc libertatea drepturilor omului si astfel planeaza ideea ca unele reforme clar si obiectv a unui sistem care este foarte sensibil si la cum se face justitia in Romania sunt tot mai zero?

Raportul trecut, al Comisiei a adoptat unele modificari cele mai recente care nu prevede ceea ce cere raportul MCV , care solicita autoritatilor romane sa elaboreze in totalitate precocuparile si toate recomandarile formulate in raportul de tara si de care Comsia a incheiat in anul 2016, un raport privind coruptia din sistemul public din Romania la nivel de statul roman.

Parlamentul nu a facut o dezbatere pe marginea recomadarile cerute de Comisia DE la Venetia si decaratia Comisiei de specialitate, din Parlament unde au fost foarte multe prosteste de strada in jurul carei se vrea ca legile justitiei sa fie organul penalilor  dupa expresia majoritatii parlamentare . Programul de guvernare se guverneaza o tara ca Romania din partea alegerilor legisative din 2016, nu prevedea de loc cu privire la schimbarile pe care PSD si ALDE vor sa le aduca lejilor justitiei. 

ZiarulViitor.ro

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!