FACE TREABA BUNA DAR NU ARE CU CINE

 

Lucreaza foarte mult si am vazut si noi din conferintele  organizate EDU.ro, de presa,  ce prevede o paleta de schimbari pentru noi reforme in deschidere tot mai multe de rezultate corecte , si care sunt nevoie de foarte mult  timp de 26 de ani.  Reforme peste reforme au fost facute dar nu au fost pentru elevii si studentii, si pentru clientela selectiva ale partidelor parlamentare din Parlament. Sunt multe lipsuri  cu care se confrunta elevii si profesorii , dar insa a venit timpul sa mai plece din marile  probleme si vechi ale sistemului de invatamant.

S-au facut ca lucreaza si au distrus tot ce era ,,scoala romaneasca,,, pe timpuri, cand statul roman, avea mare grija de fiecare elev in parte si il gestiona tot timpul, sa nu aiba mari probleme financiare si de orientare spre societate. Acum , sunt costurile prea mari si nu se face de loc ce ar trebuie sa fie de facut.  Sa nu mai vina un nou ministrul al educatiei, sa stearga din reformele implementate de un tehnocrat cu fara culoare politica absolut de loc si care sunt de calitate.

Mircea Dumitru: Suntem încă departe de şcoala pe care ne-o dorim şi pe care o merită copiii noştri, potrivit mediafax.ro

Învăţământul trebuie să se schimbe structural, iar şcoala românească este încă departe de cea pe care o merită copiii, a declarat ministrul Educației, Mircea Dumitru, la deschiderea anului școlar.

Ministrul spune că nu este însă acesta întregul adevăr despre şcoala românescă pentru că există şi performanţe remarcabile pe care le au elevii la competiţiile internaţionale şi există olimpici şi câştigători ai unor concursuri de prestigiu.

Însă, cu toate acestea, „suntem încă departe de şcoala pe care ne-o dorim şi pe care o merită copiii noştri”, mai spune Mircea Dumitru.

Ministrul le cere tuturor celor implicaţi în procesul educaţional, de la elevi, părinţi, până la profesori şi directori de şcoli să facă eforturi pentru transformarea învăţământului.

„Învăţământul nostru trebuie să treacă prin multe schimbări structurale. Una dintre acestea mi se pare că iese în evidenţă prin importanţa generală a consecinţelor pe care le va avem asupra felului în care trebuie să facă educaţie şcolile. Ne dorim de la şcoală să-i facă pe copii să gândească mai bine, mai clar şi mai precis pentru a putea analiza situaţii şi a decide cel mai bine”, a mai declarat Mircea Dumitru la deschiderea anului şcolar 2016-2017.

Pe aceasta tema despre modernizarea sistemului de cercetare si inovare in scoala romanesca , acest a vorbit in calitate  de secretar de stat, Laurentiu VLAD. Acesta a discutat despre astfel de reforme mai dure si durabile, deoarece sistemul de educatie este in faliment, nu vorbeste de spre ce trebuie sa fie respectate dezvoltarea omului si investitii masive in resursele umane, asa cum se prevede mai multe proiecte de integrare romaneasca. Finantarea educatiei in Romania ar trebuie sa fie de 6 la suta, pentru a fi mai multe milioane de intelectuali si pentru combaterea rata abandonului scoala de peste 10 la suta, in mediul rural, iar multi dintre rata respectiva, nici macar cele patru clase primare nu le termina de loc, deci este o problema a intregii societatii  civile, care nu este de loc sensibila la marile probleme ale Romaniei.

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “FACE TREABA BUNA DAR NU ARE CU CINE”

  1. My buddy indicated I’ll this way web site. He once were completely appropriate. This put up absolutely built my personal time. You should not imagine purely what sort of whole lot moment I had created used because of this info! Thank you so much!

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !