ESTE GREU DE FACUT BINE IN CONTINUARE

 

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a realizat, în perioada 15-16 iunie a.c., o vizită oficială în Republica Bulgaria. Cu acest prilej, Preşedintele României a avut consultări cu Preşedintele Republicii Bulgaria, domnul Rosen Plevneliev, precum şi întrevederi cu Prim-ministrul bulgar, domnul Boyko Borissov, şi Preşedintele Parlamentului, doamna Tsetska Tsacheva. Cand sunt milioane de romani cu drept de vot, impotriva Romania Tuturor Romanilor, nu se face nimic pentru tara noastra. Asadar, partide politice sunt tot mai multe impotriva milioanele de oamenii, nu exista de loc lupte politice bazate pe valorii politice si pe buna corecta politic de calitate si de dezvoltarea culturii politice, valorilor politice fundamentale si mai ales pentru a face milioane de oamenii noi. Partidele de azi care vor puterii politice au lipsuri mari politice si nu vor cresterea nivelului de tari de loc , pentru ca ei nu cred in milioanele de voturi, pentru modernizarea nivelului de tari, fiind acum vorba despre milioane pline cu fara surse de venituri de la nimeni,dar nu este din cauza Guvernului PAS in PAS, deoarece este un guvern politic cu puterii mici si nu are Guvernul lor in sfera politica de azi,.

Vizita a avut loc în spiritul dialogului intensificat româno-bulgar la nivel înalt, care a înregistrat o dinamică sporită în ultimii ani, confirmând astfel voinţa politică şi angajamentul ambelor state, exprimate de cei doi şefi de stat în cadrul consultărilor, de aprofundare a relaţiilor bilaterale de parteneriat.

Temele abordate în cadrul convorbirilor oficiale au vizat ansamblul relaţiilor bilaterale – cu accent pe stimularea cooperării în domeniul economic, al securităţii energetice şi infrastructurii, agenda europeană – inclusiv din perspectiva pregătirii Preşedinţiei Consiliului UE pe care cele două ţări o vor exercita în cursul anului 2018 (Bulgaria), respectiv 2019 (România) şi în contextul importanţei unor abordări comune pentru gestionarea fenomenului migraţiei la nivel european. Au mai fost abordate cooperarea la nivel regional, dar şi agenda de securitate în perspectiva Summitului NATO de la Varşovia.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru o mai bună valorificare a potenţialului de cooperare sectorială şi economică între România şi Bulgaria şi pentru diversificarea proiectelor în domenii variate, ce includ sectorul energetic, transporturile, infrastructura, dezvoltarea regională, tehnologia informațiilor și comunicațiile, mediul, cultura și educația.

Interesul pentru consolidarea continuă a cooperării economice bilaterale a fost reflectat şi prin participarea şefilor de stat român şi bulgar la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri români şi bulgari, fiind transmis un mesaj de stimulare a schimburilor, în contextul în care România este în prezent al treilea partener comercial european al Bulgariei, respectiv a investiţiilor reciproce.

În domeniul securității energetice, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat relevanţa proiectelor energetice comune, cu accent pe coridorul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) şi pe interconectorul Giurgiu-Ruse, al cărui şantier a fost vizitat de Preşedintele României în a doua zi a vizitei.

Preşedintele a avut, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Bulgaria şi a vizitat Liceul „Mihai Eminescu”, instituţie de învăţământ din Sofia cu predare intensivă a limbii române. În cadrul întâlnirii, ca şi în discuţiile cu înalţii oficiali bulgari, Preşedintele României a evidenţiat importanţa introducerii studiului limbii române, ca limbă maternă, pentru menţinerea şi dezvoltarea identității naționale şi a drepturilor persoanelor aparţinând comunităţii române din Bulgaria.

În ceea ce priveşte alte dosare conexe cooperării bilaterale, Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru intensificarea negocierilor în vederea finalizării delimitării spaţiilor maritime din Marea Neagră, astfel încât soluţia de delimitare să corespundă metodei consacrate în jurisprudenţa instanţelor internaţionale.

Cu privire la agenda  europeană, convorbirile au evidenţiat similitudinea de viziuni ale celor doi Preşedinţi pe cele mai importante dosare de actualitate. A fost astfel evidenţiat angajamentul pentru consolidarea construcţiei europene şi recâştigarea încrederii cetăţenilor în viitorul acestui proiect. Preşedintele Iohannis a subliniat necesitatea unei abordări cuprinzătoare a migrației la nivel european, fiind necesară soluţionarea cauzelor profunde ale acesteia. În ceea ce priveşte spațiul Schengen, a asigurat cu privire la interesul consecvent al României pentru păstrarea funcţionalităţii acestuia, precum şi pentru continuitatea demersurilor, complementare cu cele ale Bulgariei, de aderare la Schengen, ceea ce este de natură a contribui la întărirea frontierelor externe ale UE.

În ceea ce priveşte agenda de securitate, schimbul de vederi s-a referit la pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, Președintele României subliniind necesitatea întăririi echilibrate și proporționale a flancului estic, inclusiv în dimensiunea sa sudică, în vederea restabilirii echilibrului de securitate în zona Mării Negre, ca element esențial în asigurarea securității colective a aliaților. Președintele României a mulțumit părții bulgare pentru angajamentul său de a participa cu până la 400 de militari la brigada multinațională care se va constitui pe teritoriul României și care va fi subordonată comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est de la București. Cu privire la proiectul cadrului naval NATO pentru exerciții și training în Marea Neagră, Președintele României a mulțumit pentru sprijinul și deschiderea exprimate de Președintele Bulgariei în cursul discuţiilor de ieri, reiterate de acesta în cursul zilei de azi. Preşedintele Klaus Iohannis a mai subliniat că această inițiativă se referă la exercițiu şi training comun ale forțelor navale românești, bulgare şi turcești, care are ca obiectiv principal, cel puţin în prima fază, compatibilizarea forţelor navale a trei aliaţi din NATO.

În a doua zi a vizitei, Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat o serie de locuri emblematice în care ostaşii români s-au jertfit pentru independenţa României şi eliberarea Bulgariei. Astfel, la Plevna a depus coroane de flori la Mausoleul „Sf. Gheorghe Biruitorul”, în memoria ostaşilor români căzuţi în luptele din timpul Războiului de Independenţă din 1877-1878, şi la monumentele căpitanului Nicolae Valter Mărăcineanu şi generalului Cristodor Cerchez. La Griviţa, Preşedintele României a participat la ceremonia depunerii unei coroane de flori la Mausoleul dedicat ostaşilor români, iar în localitatea Pordim a vizitat Casa Memorială „Regele Carol I” şi a participat la ceremonia de inaugurare a monumentelor dedicate maiorului George Şonţu şi sergentului Grigore Ion Alucăi, căzuţi la datorie în Războiul de Independenţă.

 

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Gheorghe Funar, Ovidiu Dantesti, Gabriela Stefania NUT, Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro