ESECUL GUVERNULUI PSD IN ROMANIA ARE O EXPLICATIE

 

Sub guvernul psd si alde ,vor croi un  buget de  stat in 2018,cu noi masuri de  austeritate. Nu vor fi de  loc  cresterii al  nivelui de trai din Bugetul cu zero promisiuni electorale de mara PSD, o construcţie de beton pe o fundaţie de paie, asa se  manifesta politicienii psd la  putere, unde sunt  cei  mai buni comunicatorii de promovarea si nerealizarea programului  de  guvernare.

Deși nu recunoaște direcția greşită înspre care se îndreaptă economia din cauza politicilor fiscale proaste, Guvernul PSD anunță că va strânge șurubul cheltuielilor. Dacă ce  este o  creștere economică și care  nu   produce de cat abuzuri,si  incalcarea drepturilor  fundamentale,  suntem pe cai mari, pentru ce facem economii? psd  imptriva statuilui economic,care se  merge pe  ideea  evaziunii fisle,locuri  de  munca  la  negru,  facturi fictive.Propunerea pe bugetul din 2018, fantezistă de altfel, nu reflectă deloc coaserea buzunarelor pregătită cu mare urgență.
Chiar dacă Guvernul plutește pe un norișor roz și vinde basme pe post de realități economice, bugetul poate să devină unul de austeritate. Banii vor merge pentru  modernizarea  salariilor, nu către investiții! E posibil ca o țară care are de recuperat niște decalaje de dezvoltare să dea totul către salarii și asistență socială,deci avem cea mai  mica securitate sociala,pe cap  de  lcuitorii. 

Bugetul pe 2018 este o fantezie pentru că pleacă de la premise greșite:

– Cursul euro folosit în construcția bugetară este de 4,95 lei pentru un euro, în condiţiile în care un euro valorează 5,63 lei. Nu va exista o consolidare semnificativă a leului în situaţia economică de acum, de vreme ce devalorizarea s-a produs folosind aceeași rețetă care va funcționa și la anul.

– Inflația medie este prognozată la 13,1%, dar toți specialiștii spun că va fi mult mai mare.

– Creșterea încasărilor din TVA cu 16 % este o altă gogoașă, dacă ne gândim că în primele 10 luni din 2017, au crescut cu numai 0,5% faţă de perioada similară a anului trecut.cresterea  pretuilor  la  materii pirme si  produsele alimentare,au crescut  in anul 2017,pentru 27de ani.

Nu mai încape discuție că anul 2018 va fi unul al rectificărilor bugetare negative. De aceea vedem la unele ministere că sunt propuse sume mari: să aibă de unde tăia și muta!
Măcar m-am lămurit că PSD se pricepe la ceva, la construcția de realități ”paralele”, apropo de obsesia lor pentru sintagma dintre ghilimele.

Tigrul Europei este în realitate un animal flămând și slab.

Cu toții vrem să descoperim unde este creșterea economică din anul 2017 și nu reușim! Nu o găsim în buget, nu o găsim în investiții, nu o găsim în salarii, nu o găsim în creșterea standardului de viață al populației. Începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10%.
Este o relaxare fiscală bine-venită, care, din păcate, în loc să genereze bunăstare pentru cetățenii români, aceasta nu va fi resimțită aproape de nimeni.
Angajații nu se vor bucura, pentru că această relaxare va fi sterilizată de transferul de contribuții în sarcina angajatului. Toată povara fiscală asupra muncii va fi doar la angajat.
Agenții economici – nici ei nu se vor bucura, pentru că prin OUG nr. 79/2017 peste două treimi dintre aceștia vor plăti impozit pe cifra de afaceri (1%) și nu impozit pe profit redus de la 16% la 10%.
Mai mult decât atât, reducerea impozitului pe venit va crea dificultăți uriașe în finanțarea administrațiilor publice locale.
Ca urmare a acestei măsuri, cotele și sumele defalcate din impozitul pe venit pentru administrațiile publice vor scădea de la 20,46 miliarde în anul 2017, la 14,66 miliarde în 2018!
Așadar, administrațiile publice din România vor primi mai puțin cu 5,8 miliarde lei din cotele defalcate din impozitul pe venit!!

În proiectul de buget pentru anul 2018, Guvernul înșeală, din nou administrațiile publice locale, estimând încasări superioare din TVA, cu peste 8,44 miliarde de lei față de anul 2017!
Guvernul ne spune că dacă în anul 2017 a încasat din TVA 52,84 miliarde lei, la anul aceste încasări vor crește la 61,30 miliarde lei. Prin ce minune???
Așadar, Guvernul păcălește autoritățile locale promițând cote defalcate din TVA cu 6,98 miliarde de lei mai mari față de anul 2017!

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !