DREPTURILE OMULUI LA LUPTA PENTRU INCA 30 DE ANI

 

Drepturile omului si civile dupa cel de a doilea razboi mondial, dupa o lovitura de stat prin clasa politica penala, dupa aderarea la Uniunea Europeana in 2007, a devenit un motiv de drepturile ale guvernarii democratice. Drepturile Omului sunt un lux in spatiul politic romanesc in anul 2018, de ce, dupa mai bine de 30 de ani,  forurile sustinute de a doua forta de drepturile ale statului de Drept, si puterea sistemului judiciar ale sistemului jurisprudenta Curtii Europene ale Drepturilor Omului. Campania pentru Drepturile Omului sunt in Romania, abia incepe sub inaltul patronaj al ZiarulViitor.ro prin mai multe conferinta de presa , in recuperarea din drepturile fundamentale si mai ales dreptul la o mai buna educatie primara, si impotriva drepturilor private.

Mai multe stiri despre drepturile Omului ale Romaniei, au circulat in anul 2018, nu cu multe articole in presa locala si centrala, a devenit un interes formidabil din partea Adunarii Generale  ONU, Institutul Drepturilor Omului, si mai ales Comisia Drepturilor Omului de la Strasburg . in care anul 2018, octombrie 13, aduce la cunostinta tuturor faptul ca , in fata multor drepturi sunt state si mai ales guverne democratice, a fi reprezentat un statul ale organiza’ilor de profir , in prezenta Inaltul Secretar al ONU, a presedintelului drepturilor omului la nivel mondial.

Mai muti liderii europenei, printre care Marine LE PE, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, presedintele Orientului Mijlociu si presedintele Africii de Sus, si de EST, au semnat in urma unor declaratii de presa, un Pact Mondial pentru Drepturilor Omului, fiind durabil. In lucrarea respectiva, daca va fi promulgata, vine sa completeze edificiul juridic al normelor fundamentale de drepturile omului, creatorii drepturilor omului isi propune crearea altor drepturi ale omului sa fie vizibile si sa nu mai fie pur economice. Conceptul drepturilor omului prevede prin crearea celor mai multe indatorii, care va avea loc, prin fiecare pact. Pentru primele doua generatii de drepturi au fost in 1953, Pactul Inernationala privind Drepturile Economice, Sociale si diviziunii economice prin arte mass-media. Avand in vedere, preocuparea tot mai multa pentru mediu si dezvoltare, va fi lansat un nou Pact Mondial, care va obliga omenirea,, sa actiuneze pentru planeta, sa actioneze prin prisma drepturilor civile. Obiectivele Pactului Mondial pentru Mediu,ce prevede un consens, consacrat prin angajamentele fundamentale ale multor state pentru mai multe drepturi in viata de zi cu zi, precum fabrica al intrepinderilor fata de planeta. Pactul Mondial pentru drepturi creeaza un cadrul juridic care impune Obiectivele Dezvoltarii Durabile, adoptarea in cadrul Adunarii Generale Aal ONU, o politica rezonabila de extindere asupra tuturor statelor in 198 de stata ale ONU.

 

Dar, având în vedere că declarațiile au numai forță morală, fiind însă lipsite de forță juridică, acest pact va lua forma unui tratat cu valoarea juridică, pentru a deveni un instrument care să poată fi invocat în fața instanțelor, care să creeze o dinamică jurisprudențială. El trebuie să fie însoțit de un mecanism de urmărire și control. Astfel, fiecare stat va trebui să trimită cu regularitate unui organism creat în baza pactului un raport privind aplicarea lui.Clubul juristilor a ajuns la concluzia ca ar trebui in anul 2018, noi drepturi politice si civile , sa fie adoptate sau adoptarea lor sa devina obiectivelor dezvoltarii durabile, cu o noua declaratie a drepturilor internationale.

 

In continuare, un numar foarte bine de juristi francezi, americani, politicieni, au realizat un proiect avatar al pactului la care sunt dezbatute multe drepturi care sunt incalcate de chiar reprezentantii legali ai multor guverne. Se vrea adoptare unui cadrul universal de drepturi , documentul se afla in Parlamentul de la ONU, de astfel,asa cum era de asteptat. Acum la Paris, liderii politici in Guvernul LMC discuta de primele 45 de articole sa fie la sub 40 de articole, astfel incat mai mult Universitatea Columbia, si Mexic, impreuna cu alte universitatii de top, Reteta de solutii academice au organizat o noua conferinta privind aderarea si la protejarea drepturilor omului, si fiind consacrata pentru Pactul Mondial pentru drepturilor omului sa fie extinse si adoptate de toate parlamentele democratice.

Intructa, s-a dat mai multe ideii si cadrul legal si politic expus in grila de drepturi ale Pactul Mondial al drepturilor omului, pentru  participarea oamenilor la drepturilor lor. Conferinta s-a deschis in News York , care au discutat impactul globalizarii mondiale, provocarile aduse de unele drepturi civile , precum implementarea mecanismului jurisprundentei  existente la nivel international in ceea ce priveste comportamentul corporatiilor. Pentru ca agenda este ca act de valoare politica durabila, in anul 2030, isi propune realizarea de organism noi sub forma de audit in gasirea oportunitatilor pentru colaborare mai buna si cu rezultate mai reale, inte companii, guverne, institutii de stat si statului de drept si cu cooperarea deschisa cu societatea civila(ONG-URI_).

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !