DE CE SOMAJUL A CRESCUT FOARTE MULT IN ANUL 2018, FATA DE ANUL 2017

 

De ce rata somajului a crescut foarte mult in anul 2018 fata de anul 2017. Numarul persoanelor care vor un loc de munca a crescut foarte mult cu peste 7 la suta, in Romania la peste 8 milioane de persoane.

Daca ne raportam la anul 2017, cresterii de someri cu fara un loc de munca era mai mic fata de anul 2018, cu toate acestea, alte semnale tot mai ingrijoratoare ar putea fii slaba guvernare care nu face nimic la zona tututor investitiilor directe. Astfel, a crescut cu 7 la suta, in anul 2018, foarte mult. Numarul tinerilor cu fara locuri de munca se afla la sub 25 la suta, iar numarul persoanelor cu peste 26 de ani, se raporteaza la peste 40 la suta, mai mare de cat rata somajului  randul tinerilor .

Milioane de romani isi cauta un loc de munca mai bun si cu plata prestatiilor sociale directe. Nu avem de loc o interpertare direcat a scaderii somajului la toate grupele de varsta, deoarece se minte mult si nu exista o politica macrosociala veritabila, sustinuta de actualii guvernati.

 

A fosta si scaderea numarului de contracte de munca subventionate a avut parte, un impact major si care asupra fluxului de cautatori de locuri de munca se afla in afara tarii. Dar problema este tot mai grava cu un impact major pentru 20 de ani, cand va fii lipsa de angajatii pe piata comerciala din cauza preturile cele mai mici pentru ofertele de munca la negru si la alb. PIB-ul a scazut in Romania cu peste 9 la suta, iar redresarea cresterii economice ar putea fii ridicata prin motivarea si modernizare, scaderea somajului in randul persoanelor cu peste 26 de ani..

Nu exista de loc cresterea de astazi a locurilor noi de munca decat scaderea locurilor de munca , in perioada 2018., rata somajului la negru merge mai bine fata de rata somajului cu taxe si impozite, care nu ajuta la cresterea numarului de angajati din sectorul privat, intrcat somajul va incepe sa produca mai multe efecte negative , durabile. Ramane o mare problema a ratei somajului unde ramane cu fara forta de munca intr- economie subdezvoltare cum este acum Romania. Nu am vazut ca se creeaza de loc locuri de munca si sunt tot locuri de munca din anul 2007 care sunt cu preturi foarte mici si ce aduce lipsa de instabilitate a candidatului la locului de  munca.

In anul 2018, s-a creat sub 20 .000 de locuri de munca nu noi, astfel incat somajul este tot mai mare de cat numarul de noi locuri de munca. Sunt foarte putine intrepinderile mici si mijlocii care nu au nu vor sau nu au posibilitatea sa creeze locuri de munca serioase. Aceasta masura este din cauza ca nu reflecta de loc realitatea politica indadecavata ofertei de cererii de locuri de munca. Guvernul nu doreste si nu are inteligenta serioasa, in a sustine politicile familiale si cele pentru sustinerea tinerilor in a gasi forta de munca de care ar putea avea nevoie unii angajatori. Nu sa produs niciun efect social de cat sa instalat un Guvern de factura sociala, si care se declara ca guverneeaza asupra problemelor fundamentale si coeziune sociala directa.

 

www.ziarulviitor.ro

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Egalitatea, Libertatea, Dreptatea , Drepturile Omului, Drepturile persoanelor, Politica statului de drept, Stat democratie si combaterea coruptiei si exploatarea sexula a corupului prin eradicarea vanzarea de de sex.