CTP: Dăncilă e incompetentă, nu judecă cu propriul cap și face eforturi supraomenești să citească. Cine pierde în această bătălie politică? Populația!

 

În conflictul președinte – Guvern o să piardă românii, pentru că e posibil să asistăm la o prăbușire economică a României, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24. si B1Tv.ro 

În opinia sa, președintele Klaus Iohannis știa cât de incompetentă este Viorica Dăncilă încă dinainte să ajungă la Palatul Victoria, dar a acceptat-o ca premier pentru că și-a dat seama că poate câștiga astfel capital electoral.

”Acum a considerat dl. Iohannis că a acumulat suficiente aberații, în mandatul domniei sale, doamna Dăncilă. Dl. președinte știa foarte bine care sunt posibilitățile doamnei Dăncilă, știam cu toții, nu numai dl. președinte, că este o persoană incultă, o persoană incompetentă, fără niciun fel de experiență la nivel de conducere, la nivel de relații politice, interne, internaționale, o persoană cu grave dificultăți de exprimare în limba română, ca să nu mai vorbim de limba engleză. Și totuși, dl. președinte a numit-o pe loc, am putea spune. De ce? Pentru că, așa cum observam chiar atunci, și-a făcut socoteala cinică dl. președinte că poate scoate capital politic de pe urma unei prestații grotești a respectivei doamne, ceea ce s-a și întâmplat.

E adevărat că mai există cineva în acest pas de doi sau de trei între dl. Iohannis, dl. Dragnea și dna. Dăncilă – e un tango în trei aici – mai există cineva, și anume noi, populația, poporul ăsta, care suferim pe spinarea noastră prestația doamnei Dăncilă, în acest timp.

De pildă, ultimul eveniment: dna. Dăncilă a refuzat să se ducă la Cotroceni pentru a discuta cu președintele Iohannis. Doamna Dăncilă nu a avut minima gândire în legătură cu subiectul: despre ce trebuia să discutăm, în primul rând, acolo? Despre inflație, subiect în legătură cu care s-a pronunțat dl. Dragnea, s-a pronunțat guvernatorul Băncii Naționale, președintele Iohannis… Acest subiect privește cetățenii. E vorba de banii oamenilor, pe care inflația îi mănâncă în fiecare zi. Acele creșteri salariale sunt anulate în acest moment de inflație. Deci, un subiect de interes maxim pentru cetățeni. Cum să refuzi să te duci să discuți așa ceva?! Indiferent de relațiile politice sau personale pe care le ai cu președintele nu poți să refuzi discuția asupra unui subiect care îi privește atât de acut pe oameni”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Acesta a mai susținut că Iohannis știe că nu o poate demite pe Dăncilă, dar a decis să-i ceară public demisia deoarece și astfel poate câștiga un capital politic. Este, însă, la fel de adevărat că solicitarea președintelui este justificată.

CTP a mai spus că Dăncilă, de fapt, nu a fost niciodată premier, pentru că nu judecă cu propria minte și depune eforturi supraomenești chiar și să citească de pe hârtiile pe care i le scriu alții: ”Doamna Dăncilă nu va avea nicio reacție (la cererea președintelui – n.r.). De altfel, e o problemă de logică aici, în primul rând. Dna. Dăncilă nu poate să-și dea demisia, înainte de orice considerent, pentru că n-are din ce funcție să și-o dea. Doamna Dăncilă nu a îndeplinit funcția de prim-ministru nicio zi până acum. Nu va avea reacție, pentru că dânsa în general nu judecă cu capul propriu și nu vorbește liber. De altfel, în primul rând, de ce să se ducă la Cotroceni? Credeți că este capabilă dânsa să susțină o discuție de un anume nivel, în aceste trei luni de mandat ați văzut-o în vreo emisiune televizată, fie și la un post amic PSD-ului, ați văzut-o în vreo discuție liberă? Nu am văzut-o decât făcând eforturi supraomenești să citească de pe hârtii. Deci nu va avea nicio reacție dna. Dăncilă, iar PSDva încerca să meargă înainte fără a ține seama de președintele Iohannis”.

”Vom asista în continuare la o bătălie politică, în vreme ce inflația va continua să crească, ROBOR va continua și el să crească,  deficitul de balanță comercială va continua să crească și situația economică a României se va înrăutăți, indiferent de ce zice dl. Dragnea, indiferent ce zice dl. Iohannis și indiferent de ce tace dna. Dăncilă. Deci, acesta este pericolul cel mai mare – ca în lupta asta crâncenă, acum, în care se retrag ambasadele între Cotroceni și Guvern, respectiv Dragnea, e posibil să asistăm la o prăbușire economică a României, care este condusă în momentul acesta haotic din punct de vedere ecnomico-financiar, cum s-a mai întâmplat”, a mai susținut Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.
 

www.ziarulViiitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor