Cristian Preda și Victor Boștinaru au avut un schimb de replici în Parlamentul European, la dezbaterea privind legile justiției din România.

 

Cristian PREDA, REPLICA dura pentru Guvernul de mana a saptea din Romania, insa, Romania nu are cum sa fie de mana a doua, asa cum isi dorea foarte mult, Traian Basescu, candidatul PSD la alegerile przidentiale si la taierea salariilor romanilor, cu peste 30 la suta, si azi, din nou un Guvern de facutura de masuri la austeritate din partea regimului Basescu, Dragnea, Tarcianu si alte lichele expirtate.

Nu avem o țară de mâna a doua, dar avem un Guvern de mâna a șaptea. Dacă nu ar fi fost așa, astăzi ar fi fost aici premierul României. Când a fost învestită în funcție, Viorica Dăncilă a fost prezentată ca o persoană cheie în dialogul cu instituțiile europene. Când avea ocazia să apere Guvernul, stă acasă de frică! Nu înțeleg ce caută aici domnul Tudorel Toader. În general, atitudinea Guvernului român este de dispreț față de Comisia Europeană. (…) PSD și ALDE apără plagiatul, corupția, promovând analfabeți! Este o situație în care nu pot să întreb decât: ‘nu vă e rușine, PSD-iștilor?'”, a zis Cristian Preda.

 

„Domnule Preda, ați ascultat discursul fostului dvs patron politic, Băsescu, referitor la legile justiției? E cel care v-a inventat și apoi v-a abandonat! Ce a spus Băsescu despre legile justiției din România?”, a zis Victor Boștinaru.

„Sunt obișnuit cu atacul la persoană, dar nu sunt obișnuit cu faza în care PSD-iștii care au făcut din Băsescu răul absolut acum îl mobilizează în lupta lor împotriva statului de drept. Știu că ei nu au nicio limită! Cred că trebuie să fim onești și coerenți. Nu putem spune acasă un lucru și aici contrariul. Îi apărați pe corupți! Apăreți public cu oameni condamnați. Ați pus în Guvern: analfabeți și oameni care trebuie să răspundă pentru furturi de miliarde”, a replicat Preda.

 

www.ziarulviiitor.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!