CONSTITUTIA ROMANIEI

Constitutia Romaniei in forma politica PD.

Proiectul Constitutiei propusa de partidul democrat,trebuie sa fie treminat la comanda presedintele Romaniei Traian Basescu.
Presedintele Romaniei a primit bila alba din partea Guvernului pentru adoptarea Constitutiei in forma modificata de presedinte.
Art.1. Legile vor fi dezbatute de doua ori in Palament,la cel putin 30 de zile si poate fi redus prin votul palamentarilor.
Art.2. Presedintele se bucura de imunitate pe toata durata mandatului.
Art.3.Proiectul Constitutiei spune ca seful statului intermar nu poate desemna guvernul si premierul.
Art.4.Proiectul de modificare a Constitutiei prevede la art.109.ca rapunderea penala a ministrilor se stabileste prin Lege organica.
Art.5.Constitutia Romaniei cea propusa de partidul democrat:Adjunctii Avocatului Poporului,alesi de Palament nu pot intra in viata politica.
Art.6.Proiectul de revizuire prevede ca presedintele poate stabili termenele de referndumului si data acestuia prin o hotarare in termen de 30 de zile de la solicitare sefului statului.
Art.7.Proiectul de modificarea a Constitutiei prevede obligativitatea organizarii de catre Guvern a alegerilor prezidentiale in maxim 45 de zile de la data vacantarii postului de presedinte,in actuala forma prevede 93 de zile.
Art.8.Numarul minim de sesizare a Curtii Constutionale este de 40 palamentari,si nu de 75 de palamenrarii in forma veche.
Art.9.Numarul membrilor CSM care vor prezenta societate civila va creste pana la sase,iar trei vor fi numiti de Palament si trei de Presedinte.
Art.10.Mandatul de membru in CSM nu mai este de sase ani,si doar de patru ani,daca proiectul de modificare a Constitutiei va fi adoptat de palamentari.

Motto:
Prima C.R, afost in anul 1866.
A doua C.R, afost 1923 care are la baza vechia C.R,dupa modelul Belgian,din timpul Carol.I.
A treia C.R,este in anul 1938( din parte dictaturii regale).
A patra este comunista din anul 1948.
A cincea C.R, din anul 1956-1966,dupa forma Belgiana.
A sasea C.R,din anul 1991,este cea moderna,tot dupa forma Belgiana moderna si este foarte buna.Dar nu se aplica pratic si teorecti.

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Venituri zero ptr dezvoltare si crestere. Cluburi politice zero. Parteneri si Finantatori zero!Programe despre tineri sunt zero pentru incluziunii sociale. Comunicate de presa sunt! Investitii in cadrul infrastructura de transport si refacerea infrastructurii locale sunt zero. . Guvernele locale nu au fonduri europene din partea Guvernelor politice si omologate de Parlamentul . Guvernul al Comisiei Europene nu este expresia Guvernului PSD. Alegerile locale nu sunt peste 3 ani. Guvernul meu este inca vie si va guverna Romania. Partide noi trebuie sa fie in domeniul politic. Schimbarea legile electorale la baza firul ierbii ar trebui sa fie. Sunt milioane de probleme economice si sunt multe milioane de facut. De cumparat locuri noi de munca nu sunt. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea.