COMUNICAT DE PRESA PENTRU CENTENARUL ROMANIEI

Cabinet europarlamentar Laurențiu Rebega

Data: 25 aprilie 2018

România europeană – consecința Marii Uniri de la 1918”

Comunicat de presă

Miercuri 25 aprilie 2018, la Parlamentul European, a avut loc deschiderea oficială a expoziției de documente și fotografii de arhivă „România europeană – consecința Marii Uniri de la 1918”, pe care europarlamentarul Laurențiu Rebega a organizat-o cu sprijinul grupului ECR.

În deschiderea evenimentului a fost ținut un moment de reculegere în memoria Academicianului Dinu G. Giurescu, unul din marii istorici ai României, dar și un om de o noblețe excepțională, care ieri a plecat dintre noi.

În continuare, au vorbit despre Marea Unire de la 1918 ca rezultat al mobilizării naționale a tuturor românilor, ca și despre contextul european și internațional al vremii: prof. dr. Ioan Opriș, prof. dr. Gheorghe Onișoru, prof. dr. Gheorghe Sbârnă, dr. Ionuț Cojocaru, dr. Florian Bichir, dr. Lucian Dindirică, dr. Ioan Talpeș.

Acest prim eveniment din seria „Trilogia Centenarului”, dedicată României la o sută de ani de la Marea Unire, s-a bucurat de un public numeros ca și de prezența unor deputați din Parlamentul European. Din păcate, dintre europarlamentarii români, deși invitați special, nu a fost prezent decât domnul Cătălin Ivan. În schimb, a fost prezent domnul deputat Laszlo Tokes, care reprezintă în Parlamentul European Ungaria.

Dincolo de această neîmplinire, participanții au reiterat cuvintele europarlamentarului Laurentiu Rebega:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Stiri locale. Locuri de munca . evenimente politice. Parchetul European. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor