CINE VINE LA GUVERNARE SI CINE PLEACA DE LA GUVERNARE

 

Cine ramane si cine pleca din viata politica. Potrivit celor mai recente sondaje de opiniei si nu stim daca sunt din partea partidelor politice sau casele de sondaje, arat ca vor fi schimbari politice foarte inalte. Cu un PSD de la 40 la suta, la sub 20 la suta, pentru 30 de ani, si cu un PNL de la 10 la suta, pentru 32 la suta, pentru 24 de ani. Vin noi partide politice care vor cere drepturi politice legitime in Parlament, adica sa vina la scara guvernamentala. PSD, la schimbarea de cinci guverne din partea unei majoritati politice penale, a trecut la ora de vara cu scadere libera in toate sondajele. Nu, PNL a facut opozitie la adresa PSD-ului, si PSD a facut opozitie in locul PNL-ului sa vina la guvernare.

 Politica alegerilor democratice din 2016, are schimbari majore pe scena politica, potrivi sondajelor de opinie, nu mai conteaza cine le realizeaza si conteaza valoarea politica. Declaram ca PSD are in marite 2018, sub 20 la suta. PNL de la 17 la suta, cu doua cifre in fata. USR de la 12 la suta, la 19 la suta. Datele arata ca partidul de guvernament devine un pericol public si chiar pentru 3 milioane de voturi, care detine sub 17 la suta, iar rata de colectare de sondajelor de opinie ridica un val de ridicare pentru PNL 26 la suta.

 

Congresul PSD-ului, aduce inca o noua lovitura maraca PSD in care devine un partid politic si mai mic. Dragnea cum era dupa parerea liderilor de opiniei , cel mai mare lider politic in interioru partidului, azi, este cel mai mic lider. Cu o incredere la clasa liderilor de opinie de sub 5 la suta, de la 15 la suta, in anul 2017. Ludovic Orban este cu un credit electoral de 13 la suta, fata de 9 la suta, Singurul lider politic care este tot timpul la guvernare si care este o alternativa la PSD, este Klaus Iohannis cu un scor de 29 la suta, deci , nu mai are 45 la suta, dupa scandalul din zona puterilor in stat. Astazi sonsajele arata astfel la urne cand voteaza milioane de romani, se schimba jocul politic impotriva partidelor de dreapta? Deoarece nu exista corectitudine politica reala si durabila intre liderii politici, toti vor sa ajunsa la putere la guvernare sa nu faca nimic.

Sondajele care danseaza pe piata mass-media se ridica de la 1 din 10 romani care mai au incredere in partide politice, actori sociali, liderii politici si non-guvernamentale si institutiile de invatamant superior care nu sunt politizate de taberele politice din cadrul Parlamentului.

.

Potrivit PNL crește mai ales în Ardeal, unde PSD a coborât la 17% (PNL are 29% în Ardeal, USR 13%). Primarii din Ardeal reprezintă motorul PNL.

USR performează în orașele cu peste 200.000 locuitori: PSD 22%, USR 18,3% și PNL17,7%.

În orașele mici, PSD domină: 40,4%, PNL 28%, USR 7%.

În rural, tot PSD domină, dar scade la 33%.

PNL stă bine în rural și în orașele mici și mijlocii: ia 28 – 29% stabil pe cele trei categorii: sat / oraș mic / mijlociu.

PNL stă prost în orașele mari – doar 17%.

Volumul eșantionului a fost de 1.010 persoane ce drept de vot. Eșantionul a fost reprezentativ la nivel național. Marja de eroare a fost de + / – 3,1%.

Citeşte mai multe despre:  IMAS,   PNL,   PSD,   USR
 www.ziarulviitor.ro
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Drepturilor Omului-CEDO Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !