CINE SUNT CEI CARE FACA SE VOR EI

Politicienii politici de la guvernare, au venit din partea alegerilor parlamentare sa protesteze impotriva procurorilor si judecatorilor, astfel incat sa nu avem de loc o Justitie libera si puternica si care sa ofere calitatea democratiei si actelor publice de guvernare. Nicio democratie cat a fi ea de sub 20 la suta, iar daca au milioane de voturi au impresia ca voturile de la alegerile din 11 decembrie 2016, trebuie sa fie impotriva statului de drept. Statul Roman, ar nevoie de un stat de drept puternic si consolidarea tratatelor europene si mai ales asupra sistemului judiciar , nu trebuie sa fie asupra penalilor si trebuie sa fie activ pentru a proteja pe statul roman, sa nu fie guvernat de catre partidelor private si clientela coruptiei si coruptilor.

Președintele Klaus Iohannis participă, vineri, la alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Șeful statului a precizat că “procurorii și judecătorii sunt repere morale” ale societății și îi îndeamnă pe aceștia să fie mai vocali.

“Politicienii au impresia că nu contează dacă au fost condamnați, pentru că ei au fost votați. Așa ceva nu accept.

Unii politicieni penali cred că sunt băieți buni”, a spus Iohannis.

El a mai precizat că sunt persoane care se cred deasupra legii, făcând referire la aceeiași politicieni penali.

“CSM este garantul independentei justiției. Este sarcina dumneavoastră să garantați independent justiției.

Nicio democrație nu poate să funcționeze fără o justiție independentă”, a declarat președintele.

POLITICIENII PENALI, ATACAȚI DE IOHANNIS: Dacă sistemul judiciar devine vulnerabil, nimic nu mai stă în picioare în Români, pentru STir B 1TV.

Marile procese penale ale politicienilor penali, de a protesta impotriva DNA, sunt total impotriva celor care lucreaza calitativ si cantitativ la modernizarea si dezvoltarea Romaniei. Stat puternic este un stat cu institutii publice  si reguli, care colaboreaza in variante veritabila si mai ales loiale, de asta trebuie sa avem un stat de drept sa fie productiv si sa avem procurorii si judecatorii care terbuie sa ajute pe politicienii penali de la guvernare sa respecte legea fundamentala.

Trebuie o lupta impotriva coruptiei politice de la partidele de azi, astfel incat societatea civila sa mai fie la guvernare. Guvernarea penalilor ar reduce puterii ale separarea puterilor in stat, de asta a  fost votat in alegerile parlamentare este o utopie si mai ales ca astfel sa fie o Justitie independenta fata de alte institutii publice si de grupurile politice penale, cu contracte la afacerile de multiple de coruptiei in continuare. Sistemul politic romanesc, trebuie croit de la zero, la mai multa putere pe domeniul public,  astfel din alte  motive politice si interesele personale. CSM trebuie sa lucreze la eradicarea presiunilor politice penale si expresia actelor publice de guvernare, pentru a lupta sa nu mai lase alte milioane de romani cu fara grad de cresterii al calitatii vietii si zero venituri din partea Statului Roman.

Statul de drept a fost bun in anul 2016, dar pentru anul 2017, se prevede sa fie mai slab, deoarece clientela penalilor isi supune validarea unor drepturi ale omului sa fie limitate doar pentru grupurile politice mafiotice. Revendicarea statului de drept trebuie sa fie din partea celor care lucreaza, adica procurorii si judecatorii si sa nu fie sub ordinea de catre coruptia parlamentara, mai ales ca seful tuturor penalilor care are numai dosare penale si cu multe multiple severe, in forma continua. De asta, Statul de drept, trebuie sa ramana in CSM si nu in Parlament, la subordinea tuturor penalilor parlamentari din actuala majoritate parlamentara penale. Partidele penale nu trebuie sa faca modificarii la statul de drept si sa nu faca scut impotriva procurorilor care chiar faca eforturi notabile si viabile pentru relansarea Statului Roman in viata de zi de zi, de o astfel de societatea civila de care este nevoie acum.

ZiarulViitor.ro

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dan Nicusor, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi, Catalin PREDOIU , CTP, Ion Cristoiu, Cristian PREDA,Dan Nicuosr, Marine LE PEN , Ambasada Farantei.Ambasada Orientului Mijlociu, Ambasada USA si Statele Unite ale Uniunii Europene. CEDO-privind Drepturile Omului. Ambasada Canadei, Ambasada Teheran , Ambasada Chinei, Ambasada Piata Rosiei din Moscova. Institutul pentru Drepturile Omului din Lume. Liga Drepturilor Omului din Franta. Consiliul de Pace de la Conventia Europei din 1918. Consiliul de Coroana din Regatul Marii Unite. Si, Consiliul de Coroana de la Palatul Cotroceni, privind Statul Roman, a patra putere in STATUL de drept la ora actuala. Raluca Turcan , Bogdan Scurtu, Ludovic Orban, Dan Mihalache, vasile Blaga, Elena Udrea, DAN Tapalaga, Augustin Lazar,oana bizgan , cosette-paula chichirău, alina gorghiu. ZiarulViitor.ro este de utilitate publica, pentru libertatea presei din Romania !