CELE MAI ÎNALTE SFATURI PENTRU O VIAŢĂ BUNĂ

Mântuirea stă în strânsă legătură cu responsabilitatea. O viaţă fără Dumnezeu este o viaţă fără siguranţă şi în esenţă fără speranţă. Atât timp cât Îl ai pe Dumnezeu în suflet, nu eşti niciodată singur. Grija omului de Dumnezeu simplifică grija omului de om. E atât de greu şi de dureros să stai între minte şi inimă şi să te lupţi să o împaci pe cea din urmă cu dreptăţile celei dintâi. 

 

Dumnezeu nu înseamnă a trăi fără probleme, ci a trăi cu Dumnezeu prin probleme. Perelele nu se află pe malul oceanului. Dacă vrei una, trebuie să te scufunzi după ea. Un cuvânt plin de iubire preşuieşte atât de mult şi totuşi el costă atât de puţin. Atunci când crezi mai puţin, vine Dumnezeu pentru tine. Omul e făcut să trăiască între oameni. Prin urmare, ori îl educi, ori îl suporţi.

 

România este o ţară eminamente creştină, deoarece ortodoxia este o valoare naţională. Nu ştiu cum ar vota românii un preşedinte de tară, de altă confesiune religioasă. Să nu facem răul, dar nici binele cu sabia. Oamenii sunt ca apa. Îşi găsesc singur propriu nivel. Viaţa e  grea, deoarece mai ales dacă eşti prost.

 

În sufletul care are intenţie bună, duh de nevoinţă şi mărinimie Hristos lucrează fără zgomot. Neghinele vrăjmaşului vor sălbătici oile împotriva pastorilor. În mintea strâmbă şi lucru drept se strâmbă. Dacă iubeşti pe cineva, atunci îl iubeşti aşa cum e, şi nu ai cum ai dori tu să fie.

 

Am luptat degeaba pentru ţara noastră, deoarece m-au uitat toţi şi sunt oamenii profitori. Dacă Dumnezeu nu ne-ar ajuta, nu doar că nu am învinge, dar nici nu am mai putea lupta. A constata un adevăr nu înseamnă să urăşti pe cineva. Oamenii te vor lovi, Dumnezeu te va mângâia când cuiva îi pasă cu adevărat de tine, va căuta o soluţie să te ajute, nu o scuză sau a te evita.

 

ZIarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!