CEL MAI VOCAL POLITICIAN CARE ARUNCA CU CUVINTE GRELE SPRE PSD SI PARTIDE MICI.

Cristian Preda arunca cu cuvinte grele spre guvernarea PSD, deoarece PSD a creat aceste pensii speciale. Soluţia propusă e frecţie la picior de lemn. Nu va fi o guvernare de catifea si credibila, si va fi cu o crestere economica , care se numeste criza economica in vremuri de instabilitate macroeconomici si politica.

Preda nu adera la guvernare. Preda vine cu cuvinte grele spre actuala majoritatea parlamentara, care manca taxe si impozite, si nu aduce fonduri europene, atragerea investiitiilor si  modernizarea infrastructurii de cai ferate, care are potential major sa aduca oferte de noi de munca, pentru dezvoltare durabila si mai bune teme de politici publice .

Europarlamentarul Cristian Preda critică PSD în chestiunea pensiilor speciale (Sursa foto: Facebook/Cristian Preda)

Europarlamentarul Cristian Preda critică PSD în chestiunea pensiilor speciale (Sursa foto: Facebook/Cristian Preda)

Europarlamentarul Cristian Preda (PPE) spune la RFI că nu era momentul să se discute despre pensiile speciale în vacanţa parlamentară, fără o dezbatere în prealabil.

Cristian Preda comentează scandalul pensiilor speciale: “Eu cred că nu e bine să discutăm în timpul vacanţei despre acest subiect şi mi se pare de nejustificat faptul că fără a avea o discuţie prealabilă în Parlament cu toate forţele politice, cu specialişti din societate, în mijlocul verii să născoceşti această chestiune, mie mi se pare că nu e momentul să discutăm acum despre asta, în condiţiile în care repet, Parlamentul e în vacanţă, nu e o dezbatere publică prealabilă, în care să avem opiniile specialiştilor înainte de toate şi suntem în plină manipulare mediatică, am impresia, pe care o folosesc în acest moment cei din PSD”.

Eurodeputatul aminteşte că regimul actual al pensiilor speciale a fost creat tot de PSD: “Aici e şi absurdul suplimentar al situaţiei, pentru că acest regim de pensii speciale a fost creat în urmă cu doi ani de către un Guvern tot pesedist, erau în acel moment şi alte personaje, era Victor Ponta prim-ministru, iar soluţiile propuse în acest moment nu par să schimbe logica pe care o instalaseră în urmă cu doi ani aceiaşi pesedişti (…). Acum, aceiaşi pesedişti, s-a schimbat numele primului-ministru, dar aceiaşi pesedişti descoperă faptul că au creat un regim de pensii speciale, care apasă foarte tare asupra bugetelor unor ministere”.

 

“PSD propune o frecţie la picior de lemn”

 

În opinia lui Cristian Preda, “ceea ce se propune de fapt este să se păstreze acest regim de pensii speciale, să nu piardă nici unul dintre cei care au fost privilegiaţi în ultimii doi ani de pe urma acestui regim care însemna pensii foarte mari şi în plus indexate în funcţie de inflaţie şi în funcţie de creşterea salariului din domeniul de care au ţinut respectivii pensionari şi mi se pare că este o frecţie la picior de lemn ce se propune în acest moment, să se elimine unul dintre aceşti factori, să se păstreze doar indexarea în funcţie de inflaţie. N-am văzut nişte simulări care să ne arate că în acest fel bugetul Ministerului de Interne ar fi mai echilibrat”.

“Ce se întâmplă în interiorul MAI şi anume această fugă din ultimele zile pentru depunerea dosarului de pensii mi se pare că nu pune într-o lumină foarte bună angajaţii acestui minister şi cu atât mai puţin conducerea acestui minister”, conchide europarlamentarul, potrivit Facebook

ZiarulViitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “CEL MAI VOCAL POLITICIAN CARE ARUNCA CU CUVINTE GRELE SPRE PSD SI PARTIDE MICI.”

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!