IN ROMANIA NU EXISTA IN POLITICA DE LOC PARTIDE PENTRU TARA ASTA, TOATE VOR PUTERII SI NU AU NIMIC IN COMUN CU LUPTA POLITICA

In  Romania de discuta tot timpul de lupta impotriva puterii a afaceri de  coruptie,dar de la Mecanisme si  Cooperare si Verificare,maieste drum lung de  facut. Si  revizuirea  lefii fundamentale  este  o  problema politica din  partea coaliția PSD-ALDE de Ziua Constituției: Promovarea statului de drept, a independenței justiției și lupta împotriva corupției sunt valori care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate si mai ales suveranitatea interna,nu  pot fi negociate.

 

ZIARULVIITOR.RO  face apel la instituțiile statului să respecte Legea Frundamentală nu doar în litera, ci și în spiritul ei. Șeful statului a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 8 decembrie, ziua Constituției României.

Într-un comunicat publicat pentru presa externa,noi declaram ca  principiul ce  sta la baza si in drepturile omului, trebuie sa sublinizeze  promovarea  directa  a  statului  de drept  si  a luptei  impotriva  saraciei absolute, saracie  relative, dar   si  raspunderea  procuroriilor  si  judecatoriilor daca nu  vor  sa  fie justitia  libera de  separarea  puterilor  in stat, astfel  se prevede  ca principiul  unui  proces  echitabil, sa  fie  la  guvernare.  Mass media din romania  subliniază că ”promovarea statului de drept și a independenței justițieilupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate”.

„În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept și a independenței justițieilupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Președinte al României, în temeiul atribuțiilor de a veghea la respectarea Constituției, îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești”, se arată în centrul de presa.

„Corupţia si saracia si saracie absolute,este de fapt si de drept, nu lupta impotriva coruptiei si promovarea ei, ca model program de guvernare de peste 27 de ani, in romania tuturor partidelor penale, ce este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării economice şi sociale ca nub sunt de loc partide pentru mai  multa Romanie, Anual, în lume, se plăteşte mită de 1 trilion de dolari şi se fură prin acte de corupţie circa 2,6 trilioane de dolari. – UNODC – United Nations Office on Drugs and Crime”, a transmis Ambasada SUA.

 

www.ziarulviitor.ro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Sunt milioane de probleme economice si sociale , pentru combaterea saraciei lucie, saraciei curata-marginalizare este rezultatul excluziunii sociale ce sunt promovate la periferia Societatii civile. Justitaia sa fie buna trebuie sa fie corecta. Politicii publice durabile si structurale ,pentru modernizarea cailor ferate, ar trebuie sa fie unele dintre obiectivele tuturor guvernelor politice. Nu sunt de loc reforme pentru ocupare :crearea de locuri de munca, flexibilizarea pietei muncii, facilitati si scutieri fiscale acolo unde este cazul pentru angajatori. Democratia are nevoie insa de mecanisme speciale prin care sa se poata „certifica” legitimitatea. Statul de drept nu poate sa fie fara respectarea drepturile omului si cele globale. Incalcarea drepturilor la locuire in institutii fundamentale, pentru grupuri marginalizate nu ofera justitiei sociala. Drepturile omului sunt inalienabile, adica nu pot fi instrainate .Nicio persoana fizica si juridica nu poate incalca drepturile omului deoarece sunt expresia obligatiile fundamentale prevazute in drepturile sale sunt legitime de nicio persoana nu are dreptul sa priveze pe cineva de drepturi. Din partea drepturilor omului pretinde ca nicio persoana sa nu fie mai presus de lege. Comunitatea drepturile omului prevede pacea, securitate sociala, promovarea si modernizarea sistemului de valori si democratie. Protectia si dezvoltarea economica si sociala formulate de libertatea presei de orice entitate sociala. Sistemul juridic din Romania are nevoie sa fie un regim al valorilor si legile sunt respectate in raport cu toti cetatenii. Sunt multe de facut si nu se face nimic!