BOMBE PENALE TOT MAI MULTE

Tot mai multe bombe penale sunt aruncate pe piata publica, de frica sa nu ia bataie politica unele partide politice, vine cu tot feluri de bombe si bomboane atomice, astfel incat sa mai pacalieasca prostimea, care nu prea are prea multa carte si ganidre politica academica.

Cu toții ne dorim o societate întemeiată pe cinste, corectitudine, dreptate.
Pentru a lupta cu adevărat împotriva corupției și „penalilor” (a celor reali, dovediți în mod corect, cât și a celor încă nedovediți – adică a hoților care strigă „hoții”), e nevoie de INTEGRITATE și COMPETENȚĂ.

Referendumul „despre justiție” nu are legătură cu justiția în sine ci este doar o simplă tentativă de manipulare electorală (nu e prima, firește). El nu poate produce nici un efect – decât, eventual, nițică propagandă pentru niște indivizi incapabili să ofere vreo soluție efectivă pentru gravele probleme ale societății românești.
Eliminarea necinstei din administrația statului român nu se poate realiza decât prin mecanisme democratice, adică prin IMPLICAREA serioasă, activă și consistentă a unor oameni INTEGRI și COMPETENȚI în bătălia politică.

PS
Întrucât sunt și oameni neinformați care cred că pot interveni prin liste de semnături sau consultări publice cu privire la amnistie și grațiere, semnalez o prevedere CONSTITUȚIONALĂ (art. 74, alin. (2):
„Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, AMNISTIA ȘI GRAȚIEREA”.

Asta dacă dorim democrație și STAT DE DREPT. Cei care doresc altceva… treaba lor.

Augustin Zegreanfostul președinte al Curții Constituționale, a declarat, pentru B1.RO, că Justiția nu poate face obiectul referendumului. În plus, orice întrebare ar pune președintele, dacă referendumul trece, trebuie modificată Constituția: ”Când a informat Parlamentul că vrea să consulte poporul prin referendumul, a spus niște domenii în care vrea să consulte poporul. Acum vrea să extindă aceste domenii în care el dorește să pună întrebarea. Justiția nu poate face obiectul referendumului. Să întrebi poporul dacă vrea să se respecte legea? Cum să întrebi așa ceva? În domeniul ăsta al Justiției e foarte greu să găsească, cel puțin din ce am văzut că vorbesc tot felul de specialiști, o întrebare care, dacă trece referendumul, să nu presupună modificarea Constituției. Faptul că poporul spune ”da, să-i bage la închisoare pe toți” nu înseamnă că o să-i bage la închisoare. Trebuie să modifici Constituția și legile în urma referendumului, or președintele însuși nu poate promova modificarea Constituției decât la solicitarea Guvernului. Și dacă întrebi poporul dacă e de acord ca Guvernul să nu mai dea OUG. Și dacă e de acord ce? Constituția prevede că Guvernul poate să emită OUG. Până nu se modifică Constituția… Plus că termenul de 26 mai e prea scurt să mai consulte Parlamentul, pentru că Parlamentul o să-i pună  zi de consultare în 27 mai”.

www.ziarulviitor.ro

https://www.facebook.com/ZiarulVIITOR.RO/?ref=bookmarks
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Un Ziar care critica si este enervant de rau. CEDO. Inaltul Comisar AL ONU pentru Drepturilor Omului. ONU.Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Marine Le PEN, Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו - Home /https://www.facebook.com/ZiarulViitor. Agerpres.ro. Matteo Salvin. Ludovic Orban. Scurtu Bogdan. ASOR(Apararea Dreptruilor Omului Romania). LIGA -D.F. O. Gabriela FIREA , difuzare@ziarulviitor.ro